Vlaams Belang trekt met pak nieuwe gezichten naar kiezer in Oostkamp

De Vlaams Belang-lijst in Oostkamp bevat veel nieuwe gezichten. © GST
Geert Stubbe
Geert Stubbe Medewerker KW

Het Vlaams Belang maakte de lijst voor de lokale verkiezingen van 13 oktober in Oostkamp bekend. De partij zet daarbij volop in op vernieuwing en verjonging.

“Dit is een team dat zich volop wil inzetten voor een beter Oostkamp. Deze mensen verdienen, meer dan kandidaten op andere lijsten, respect voor hun lef en overtuiging”, zegt lijsttrekker Dieter Van Parys (50). De tweede plaats op de lijst wordt bekleed door Kristien Verbelen (42). Zij is sinds dit jaar verkozen in het Federaal Parlement en voorzitter van de afdeling. Op de derde plaats staat huidig gemeenteraadslid Jean-Pierre Fraeyman (72). “Bijzonder trots zijn we op onze jonge garde die sinds kort deel uitmaakt van ons afdelingsbestuur. Tjörven Vanrenterghem (26), Robbe Termote (25) en Andres Deklerck (21) staan klaar om de fakkel over te nemen”, zegt Van Parys. Naast een aantal vaste waarden waaronder Annie Sintubin (71), Robrecht Van Parys (47), Sofie Bruyninck (52) en Eric Dumarey (73) als lijstduwer zien we een aantal nieuwe gezichten. Steffi Davidt (30), Martine Stevens (54) en Palina Smirnova (28) op plaats 8, 9 en 10. Diederik Maes (54), Curt Van Loocke (61) en Rudy Vanhoecke (67) staan op 13, 15 en 17. Opvallend is nog Joy Lints (46) uit Hertsberge op plaats 14. Joy is afkomstig uit Afrika maar begrijpt de commotie niet. “Ik voel me Vlaming ondanks mijn Afrikaanse roots en vind het principe om voor je eigen volk eerst te kiezen een natuurlijke en goeie reflex. Ik voel me aangetrokken tot de rechtlijnigheid van het Vlaams Belang. Zorgen voor eigen inwoners eerst, daar is niets mis mee”, weet ze te vertellen.

Dorine Meuleman (61), Sabine Neirinck (51) en Linda Vanleke (63) op 16, 18 en 19 vullen de lijst aan. “Een onvolledige lijst maar we hebben nog nooit zoveel kandidaten gehad. Mijn respect voor de mensen op onze lijst is groot. Ongetwijfeld zullen ze de komende dagen veel applaus ontvangen, maar ook verwijten naar hun hoofd geslingerd krijgen”, besluit Dieter Van Parys.