Vlaams Belang presenteert volledige verkiezingslijst: “Enige partij onder eigen naam”

Vlaams Belang is de enige nationale partij die in Knokke-Heist onder eigen naam naar de kiezer trekt. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Anders de vorige keer trekt Vlaams Belang in Knokke-Heist nu wel met een volledige lijst van 31 kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen. “Dit weerspiegelt de groei van onze afdeling. We zijn hier de enige nationale partij die onder eigen naam naar de kiezer stapt”, zegt lijsttrekker Philip Claeys.

Vlaams Belang trekt in Knokke-Heist met ex-Europees parlementslid Philip Claeys als lijsttrekker naar de verkiezingen. Op de tweede plaats staat voormalig federaal volksvertegenwoordigster Marleen Govaerts en Danny Jordens, ondervoorzitter van de lokale afdeling, neemt de derde plaats in. Een opmerkelijke naam op de vierde plaatst is Paul Boonefaes, een ondernemer in de scheepvaartsector en auteur van het boek ‘Zwijg! Waarom Woke Niet Deugt’. De lijst wordt geduwd door huidig gemeenteraadslid Leo De Waele.

“Het feit dat we nu met een volledige lijst opkomen weerspiegelt de groei die de afdeling de jongste jaren heeft gekend in de kustgemeente. Het Vlaams Belang is in Knokke-Heist de enige nationale partij die op eigen kracht en onder de eigen naam naar de kiezer durft te trekken”, zegt lijsttrekker Philip Claeys, actief als secretaris van de fractie Identiteit en Democratie in het Europees parlement.” Volgens Vlaams Belang heeft Knokke-Heist nood aan vernieuwing nadat de gemeente de voorbije jaren meermaals negatief in het nieuws kwam, met onder meer de poging om het gemeentelijk onderwijs af te schuiven, de forensische audits over belangenvermenging en de vele ruzies in het schepencollege.

Stop op hoogbouw

“Al meer dan 40 jaar worden we bestuurd door dezelfde partij en dat is niet gezond”, klinkt het. Vlaams Belang pleit voor het aanbieden of ondersteunen van formules voor betaalbaar wonen en wil dat er een stop komt op de hoogbouw en andere ‘megalomane projecten’. “Wij zijn voorstander van het versterken van de Vlaamse identiteit door het consequent gebruik van het Nederlands in overheidscommunicatie maar ook door een woonbeleid dat prioritaire aandacht geeft aan jonge Vlaamse gezinnen die een binding hebben met de gemeente”, laat de partij verstaan. Verder moet er ook harder opgetreden worden tegen allerlei vormen van overlast. “Er moet echt een kordaat nultolerantiebeleid komen. “Mensen die enkel naar Knokke-Heist komen om de sfeer te verzieken en / of criminele feiten te plegen, moet actief ontmoedigd worden om te komen”, staat te lezen in het programma.