Verrassing in Komen: Ensemble, Ecolo en MCI trekken in oktober samen naar de kiezer

Ensemble, Ecolo en MCI trekken niet langer individueel maar samen naar de kiezer. © CL1
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Het was wachten op de voorstelling van de drie laatste lijsten in Komen-Waasten, een wachten dat met een verrassing werd beloond. Ensemble, Ecolo en MCI trekken niet langer individueel maar samen naar de kiezer. “Waar anderen verdelen, zetten wij volop in op het verenigen!”

Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen kwam in Komen een einde aan 66 jaar bestuur door ACTION. Ensemble, Ecolo en MCI sloegen toen de handen in elkaar, om als tripartite de macht over te nemen.

Samen naar de kiezer

Deze week maakte de tripartite bekend niet langer individueel maar samen naar de kiezer te trekken. “Onze gemeente heeft de afgelopen jaren meer dan één crisis weten te overwinnen”, klonk het bij lijsttrekker en huidig burgemeester Alice Leeuwerck (Ensemble).

“Dankzij onze vlotte samenwerking hebben we de problemen op ons pad één voor één weten aan te pakken. Op zo een momenten wordt het dan ook duidelijk dat we dan wel drie individuele partijen zijn, we beschikken eveneens over heel wat gemeenschappelijke punten. De rode draad doorheen dit alles is dat we allen streven naar een betere gemeente voor al onze inwoners.”

Niet eenvoudig

Huidig burgemeester Leeuwerck trekt de lijst van de gemeente, met David Kyriakidis (MCI) die de kopplaats van de OCMW-lijst in zal nemen. “Het was een allesbehalve eenvoudige en comfortabele keuze”, pikte David Kyriakidis in.

“Maar we hebben ons niet in de politiek gelanceerd om het comfort op te zoeken. Door deze drie groepen samen te laten smelten, hebben we meteen ook al onze talenten en expertise kunnen combineren. Enkel door nauw samen te werken kunnen we iedere Komenaar vooruit helpen.”

Ook voor schepen en voorzitter van ECOLO, Philippe Mouton, brengt deze samenwerking enkel maar voordelen. “De voorbeelden hiervan zijn overal te zien”, klonk het tevreden. “Door gezamenlijk onze schouders onder de grote uitdagingen te plaatsen, zijn we erin geslaagd heel wat moeilijke dossiers tot een positief einde te brengen. We zijn klaar om hier een vervolg aan te breien.”