RESPECT! met onvolledige lijst naar de kiezer in Mesen: “We hopen op een zetel meer”

Op de foto zien we v.l.n.r. Angelo Depoorter, Sylvie Nutten, Evelyne Wybo en Kristof Veramme. © EF
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

In Mesen komt RESPECT! op met een onvolledige lijst. Lijsttrekker wordt andermaal Kristof Veramme. “Het is wel belangrijk dat er een oppositie is. Je kan dan twee dingen doen: ofwel doe je verder en kies je om vooruit te gaan, ofwel doe je de boeken dicht, maar wat blijft er dan over? Wie weet kunnen we ooit het Sandy bastion doorbreken. We houden vol en dromen luidop van een derde zetel. We hopen dat de stad wat meer inzet op de inwoners in plaats van op de toeristen.”

RESPECT! zocht kandidaten uit verschillende politieke partijen. “Als de oranjevijver uitgeput is, moeten we wel in andere vijvers vissen.” In 2012 heette de partij nog MDM, wat staat voor Mesense Democraten/Démocrates Messinois. De partij RESPECT! werd opgericht in de aanloop van de verkiezingen van 2018 met Kristof Veramme als lijsttrekker. Kristof kreeg de politieke microbe te pakken van zijn overgrootvader Remi Pecceu die 47 jaar burgemeester van Zuidschote was. Naast Kristof Veramme vinden we ook Evelyne Wybo terug op de lijst. Ze vormde met Kristof de voorbije zes jaar de oppositie. “De samenwerking tussen de meerderheid en de oppositie verliep bijzonder constructief. We kregen zelfs voor mekaar dat er een zebrapad kwam ter hoogte van de garagestraat.” Sylvie Nutten en Angelo Depoorter zijn nieuw op de lijst.

Voor de Mesenaar

Op het programma van de partij staan vooral punten die de Mesenaar aanbelangt. “Er is nood aan meer kinderopvang, ook tijdens de schoolvakanties. Er mogen ook extra parkeerplaatsen komen zodat de woonstraten vlotter bereikbaar worden. We zien ook een toename van deelauto’s en laadpalen die steeds meer parkeerplaatsen innemen”

RESPECT! wil ook de wegenwerken in de Nieuw Zeelandersstraat goed opvolgen. “Werken brengen altijd onzekerheid en onvrede mee. Zo zouden er parkeerplaatsen verdwijnen en moeten sommigen een strook grond inleveren zonder vergoeding.”