Ook dj Fred Hush op lijst Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk: “Muziek is mijn passie, politiek mijn roeping”

Voor dj Fred Hush is muziek zijn passie, maar politiek zijn roeping. © Niels Lemahieu
Jules Fremaut

Na eerder al drummer Gino Kesteloot, haalt Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk nog Kortrijks muzikaal talent aan boord. Dit keer wist de partij Fred Hush te strikken. De dj speelde op Tomorrowland, in de wereldbekende techno club Berghain in Berlijn en was resident dj in discotheken als H20 in Pecq en Magazine Club in Lille. “Muziek is mijn passie, politiek mijn roeping”, klinkt het.

Hush – die de voorbije jaren als dj de wereld rondreisde – wil zich bij een eventuele verkiezing vooral toespitsen op het beleid rond evenementen van de stad. “Op vlak van evenementen is er veel te doen in Kortrijk. Kortrijk is geen ingedommelde stad meer, er valt veel meer te beleven dan vroeger. Maar het mag altijd meer zijn, zodat er elk moment van het jaar iets te doen is in de stad”, aldus de dj. “Het organiseren van evenementen moet ook vlotter en efficiënter kunnen gebeuren. Nu zijn er te veel regels en is het lang wachten op goedkeuring”, vervolgt Hush. Zo koestert hij de stiekeme droom om de zomerconcerten in de deelgemeenten weer nieuw leven in te blazen.

Opnieuw aantrekkelijk

Volgens Hush is de stad er onder bewind van Van Quickenborne en Vandenberghe zienderogen op vooruit gegaan. “Alles is beter: meer parken, meer groen, een nettere en modernere stad. Het valt op dat mensen vroeger vooral werden wegtrokken uit Kortrijk en dat nu het omgekeerde gebeurt: ze willen naar Kortrijk komen wonen”, dixit Hush.

Ook in 2018 behoorde een politieke entree al tot de opties, maar toen hield Hush nog de boot af. “Doordat ik dj ben, kom ik met mensen uit alle lagen van de bevolking in contact. In 2018 was ik er niet klaar voor. Ik was druk bezig met mijn muziek, nu heb ik meer tijd”, besluit Hush.

Volledige lijst

In de loop van volgende week maakt Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk de volledige lijstverdeling bekend. Ruth Vandenberghe trekt – zoals algemeen geweten – de lijst, schepen Wouter Allijns bekleedt de tweede plek.

Lees meer over: