Nieuwkomer HORIZON heeft lijsten voor verkiezingen in Komen-Waasten helemaal klaar

Frédéric Hallez is lijsttrekker op beide lijsten van HORIZON. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Met nog enkele maanden te gaan, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen, lijkt het politieke landschap zich stilaan te gaan vormen. Ook in Komen-Waasten laten de partijen in hun kaarten kijken. Nieuwkomer HORIZON pakte uit met twee volledige lijsten. “Hoog tijd dat we opnieuw echt aan politiek gaan doen!”

De komst van HORIZON, op het politieke front van de grensgemeente, werd ettelijke maanden geleden reeds aangekondigd. Toch bleven ze tot vandaag zich profileren als een politieke beweging en niet zozeer een partij. “We wilden onszelf pas profileren als we eenmaal complete lijsten hadden. Die zijn er vandaag!”

Frédéric Hallez, frontman van de nieuwe strekking, is er dan ook van overtuigd dat ze met HORIZON mee het verschil kunnen maken. “Op zowel de lijst voor de gemeenteraad als die voor het OCMW, zal ik als lijsttrekker naar voren komen. Het gaat hier om een beslissing die door onze volledige achterban werd genomen. Zelf ambieer ik geen enkele post, al is het een evidentie dat ik vooral voor rust wil zorgen binnen de rangen van het OCMW. Als huidig voorzitter word ik bijna dagelijks geconfronteerd met de bekommernissen van onze medewerkers. Door duidelijk te maken dat ik de lijsten zal trekken, wil ik iedereen geruststellen.”

De derde plaats op de lijst is voorbehouden voor David Werquin. De man is op dit moment actief als gemeenteraadslid voor PS, maar stapt bij de komende verkiezingen mee in het verhaal van HORIZON. Op de tweede plaats verschijnt Sylvie Demeersseman, waarmee de partij meteen een pak ervaring binnenhaalt.

De keuze van personen op de lijst is niet geheel toevallig. Een van de pilaren van de partij is het verenigingsleven, dat opnieuw een stimulans moet krijgen. “De verenigingen en de vrijwilligers? Ze zijn de motor van onze gemeente. De afgelopen jaren werden die echter kapot bespaard, en ten voordele van wat? Prestigeprojecten die compleet overbodig zijn. We moeten in Komen-Waasten opnieuw beginnen met echte politiek, voor de mensen door de mensen. Iedereen is het gekibbel binnen het gemeentehuis meer dan beu.”