N-VA Waregem trekt vol vertrouwen naar de kiezer: “Na veel oppositiewerk klaar om te besturen”

De 33 kandidaten van N-VA Waregem. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Enkele weken voor de gemeenteraadsverkiezingen stelt N-VA Waregem haar 33 kandidaten en grote ambitie voor. “We hechten tijdens de campagne veel aandacht aan onze interne sfeer. Onze ploeg komt goed overeen met elkaar. Dat zien de inwoners graag”, vertelt lijsttrekker Michiel Vandewalle.

De lijst telt vertrouwde en nieuwe gezichten. Nummer één is huidig fractieleider Michiel Vandewalle (35). Op plaats twee en drie staan Sophie Demeulenaere en voorzitter Carl Vanhoutte. Huisarts en trouw partijlid Els Deroose komt op als lijstduwer. Verder zien we onder meer jongerenvoorzitter Glen De Waele en de 19-jarige studente Margaux Van Hulle.

Ook Manfred Delaere, Cyber Command en IT-planner bij Defensie en Aurélie Vermeir, die op het kabinet van Jan Jambon werkt, stellen zich kandidaat. Net als ondernemer Sabine Ballière en de gekende kapper Nico Vandewalle, die zijn politiek debuut maakt. “Tijdens de campagne hebben we veel aandacht voor de sfeer in de groep. Iedereen gaat in de eerste plaats voor het collectieve resultaat”, vertelt lijsttrekker Michiel Vandewalle.

Livestream

“Bij ons is er geen strijd tussen de kandidaten, wat niet wil zeggen dat onze kandidaten geen ambitie hebben. De komende weken gaan we op stap naar evenementen en op bezoek bij inwoners. We vinden het belangrijk om te luisteren waar de Waregemnaar wakker van ligt. Naast een sterk team is ook de inhoud erg belangrijk.”

“Dankzij onze sterke oppositie kwam de lift er in De Treffer, de parking van OC De Coorenaar werd opgewaardeerd en de Eikenlaan aan de Expresweg bleef open. Maar er zijn helaas ook strijdpunten waar we geen gehoor kregen bij de meerderheid. Zo willen we bijvoorbeeld een livestream van de gemeenteraad en een grondige aanpassing van het mobiliteitsplan.”

N-VA bundelde honderd punten verdeeld over tien thema’s, waaronder ‘inspraak en transparant beleid’, ‘gezonde stadsfinanciën’, ‘extra aandacht voor personen met een beperking’ en ‘veilige en vlotte mobiliteit voor elke weggebruiker’.

Alle info over het programma en de kandidaten vind je op https://waregem.n-va.be/.