N-VA maakt als laatste kieslijst bekend in Gistel: “Wij trekken met een zeer realistisch, maar ambitieus programma naar de kiezer”

De N-VA-kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. © PM
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

De laatsten zullen de eersten zijn: geldt dat spreekwoord ook voor N-VA? De meerderheidspartij van schepen Wim Aernoudt sluit het rijtje van lijstvoorstellingen af.

Schepen Wim Aernoudt (56) is op 13 oktober de logische lijsttrekker. Hij is ook de lijsttrekker voor de provincieraad. “Ik ben trots om voor de tweede keer in Gistel een enthousiaste groep kandidaten te mogen aanvoeren. Wij trekken met een zeer realistisch, maar ambitieus programma naar de kiezer. Onze speerpunten zijn financiën, mobiliteit, leefomgeving en personeelsbeleid”, stelt Aernoudt, die deze legislatuur onder meer ruimtelijke ordening, dierenwelzijn en milieu onder z’n hoede had.

Nummer twee en drie zijn huidig raadslid Conny Dierendonck (54) en lid van het bijzonder comité Bart Hemeryck (62). De eerste nieuwkomer staat op de vierde plaats: Erika Maene (52) uit Snaaskerke. Tussen de nieuwe gezichten staan ook Geert Simoens (56), Iris Vermeire (60), Sally Vereecken (39), Dirk Venmans (72), Francis De Wit (66), Philippe Verfaillie (54), Christine Hinderyckx (61), Paul De Braekeleer (73) en Alain Decorte (56).

Weren zwaar verkeer

Uit de lokale afdeling staan naast voorzitter Thomas Nuijttens uit Zevekote op 5, ook bestuursleden Pascal Alles (59), Peter Van Dycke (57), Christelle Vlietinck (59) en Els Logghe (52). Annie Vandevelde (77), Ins Dierendonck (31) en duwer Jean Vercleyen (72) sluiten de lijst. Net als zes jaar geleden vindt de kiezer ook Emilie Herssens (50) en Heidi Polmans (56) op het biljet. Alle deelgemeenten zijn vertegenwoordigd met vijf kandidaten uit Zevekote, vier uit Moere en twee uit Snaaskerke.

Als één van de speerpunten haalt Aernoudt aan werk te willen maken van een “modern personeelsmanagement dat inspeelt op de sterktes van de stad als werkgever”. Hij wil ook inzetten op “efficiëntie en verantwoordelijkheid. We moeten de interne betutteling en regelneverij afbouwen”, klinkt het. N-VA wil ook een grondig onderzoek naar het weren van zwaar verkeer uit het stadscentrum.

Opfrissing markt

“Ontharding en vergroening van het centrum zijn ook belangrijk. De markt en omgeving zijn echt toe aan een opfrissing en moet veel aantrekkelijker worden. Tegelijk blijft het behoud van parkeerplaatsen heel belangrijk voor de lokale economie”, besluit Aernoudt.