Met fanfare op kop richting kiezer: Groen Bredene stelt programma en kandidaten voor met muzikale wandeling

Enkele kandidaten stapten zondag mee achter een Dixieland band om de deelname van Groen Bredene aan de lokale verkiezingen te verkondigen. Op de foto herken je links van de vlag lijsttrekker Bruce Verburgh en rechts lijstduwer Andrea Otlet. © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Groen Bredene heeft zijn campagne voor de lokale verkiezingen op hoogst originele manier afgetrapt. Onder de muzikale begeleiding van een Dixieland band trokken lijsttrekker Bruce Verburgh en zijn gevolg door de Bredense wijken. “Een leuke manier om ons programma en de kandidaten voor te stellen, toch? En zeg nu zelf, dat deur aan deur van al die partijen, daar hebben we het toch stilaan mee gehad?”

Groen Bredene trekt zoals verwacht met een beperkte lijst naar de kiezer op 13 oktober. Lijsttrekker wordt Bruce Verburgh, een 33-jarige lokale ondernemer die al enkele jaren actief is binnen Groen Bredene en in verschillende adviesraden zetelt. Verder telt de lijst enkele kandidaten, die ook in 2018 opkwamen voor de partij. Ze worden aangevuld met een paar nieuwkomers zoals voormalig chef-kok Benny Poppe. Uittredend gemeenteraadslid Andrea Otlet is lijstduwer.

Drie grote thema’s

In haar verkiezingsprogramma legt Groen een heel aantal voorstellen op tafel, gebundeld rond drie grote thema’s. “Ten eerste willen we dat Bredene veel meer gaat investeren in betere voorzieningen voor fietsers en voetgangers. Elke Bredenaar, jong en oud, moet zich vlot en veilig te voet of met de fiets kunnen verplaatsen. Ten tweede pleiten we voor groenere, leefbare woonwijken met buurtparken en speelruimtes op wandelafstand. Er is al beton genoeg in onze gemeente. Het Duinenplein en het kerkplein op Bredene Sas mogen ze van mij morgen al beginnen ontharden en vergroenen”, opent Bruce Verburgh.

“We streven naar betere mobiliteit, minder beton en een duurzame toekomst” – Bruce Verburgh (33), lijsttrekker

“Tot slot moeten we als gemeente bouwen aan een duurzame toekomst, zodat ook de volgende generaties het goed hebben. Open ruimte en waardevolle natuurgebieden moeten we maximaal beschermen. Het lokale Klimaatplan van Bredene bevat veel goede punten zoals ontharding, vergroening, renovatie, hernieuwbare energie, energiebesparing, betere opvang van hemelwater,… Laten we er werk van maken om dat plan nu ook effectief uit te voeren”, sluit Andrea Otlet aan.

Onderstaande kandidaten zullen de lijst van Groen Bredene sieren:

1. Bruce Verburgh, 33 jaar, zelfstandige.

2. Sophie Roobrouck, 57 jaar, manager opvangcentrum.

3. Erkan Cetinkaya, 48 jaar, elektrotechnicus.

4. Karine Dierickx, 57 jaar, leerkracht.

5. Benny Poppe, 66 jaar, chef-kok op rust.

6. Fernande Deschouwer, 75 jaar, huisvrouw.

7. Nadia Madani, 53 jaar, verpleegkundige.

8. Gust Van Schuylenbergh, 26 jaar, piloot.

9. Andrea Otlet, 75 jaar, leerkracht op rust.