Mark Pollentier duwt lijst Eerlijk en bezorgd

Mark Pollentier twijfelde lang om te stoppen met zijn politieke carrière, maar duwt nu de lijst van Eerlijk en bezorg, de politiek ongebonden partij van Rita Tyvaert, die nu 2 zetels heeft in de raad. © JDK
Redactie KW

Nadat hij in oktober 2020 stopte met zetelen voor de N-VA in de gemeenteraad ging Mark Pollentier verder als onafhankelijk raadslid. Het was uitkijken welke richting de politicus, die al 12 jaar zetelt, zou uitgaan. Hij kiest resoluut voor de lijst Eerlijk en bezorgd van Rita Tyvaert.

“Ondanks mijn gedrevenheid werd ik pas 12 jaar geleden rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid”, aldus Mark Pollentier. “De laatste drie jaar zetel ik als onafhankelijke nadat ons toenmalig partijbestuur en ikzelf op een slinkse manier op een zijspoor en meteen ook buitenspel werden gezet. De jarenlange ziekte van mijn echtgenote was voor mij altijd een extra reden om gedreven aan politiek te doen, dus ook met veel extra aandacht voor de zwakkeren én voor mensen met een beperking. Al in december 2002 pleitte ik in de gemeenteraad om in ieder centrum van onze gemeente een toegankelijk openbaar toilet te plaatsen. Dit werd hier uiteindelijk pas uitgevoerd met de brouwerijsite, 20 jaar later na datum.”

“Binnenkort is het vijf jaar geleden dat mijn vrouw de strijd tegen haar ziekte moest opgeven. Dit feit, maar ook jarenlang onbegrip, soms zelfs tegenwerking op politiek vlak deed me twijfelen of ik me dit jaar nog wel opnieuw kandidaat zou stellen. Lang haalde de keuze om te stoppen de bovenhand. Na veel praten met kennissen uit onze gemeente, en ook met mensen die in het verleden wel eens beroep op me deden, heb ik na hun aandringen uiteindelijk toch gekozen voor de politiek.”

“Tijdens deze legislatuur kon ik zeer goed opschieten met zowel Tim Deweerdt (CONTENT) als met Rita Tyvaert en Steven Provoost (Eerlijk en bezorgd). Aangezien ik de laatste jaren zetelde als onafhankelijk raadslid, koos ik ervoor om me nu aan te sluiten bij de enige lijst die politiek ongebonden is, namelijk Eerlijk & bezorgd. Zij ijveren voor gelijke rechten en plichten voor iedereen en willen samen werken aan een Kortemark waar het net nog iets beter is om te wonen, te werken, te ondernemen en te leven.”

Bedoeld als steun

“Er is in onze gemeente zeker nog ruimte voor verandering en verbetering. Mijn kandidatuur als lijstduwer is bedoeld als steun. Verwachtingen heb ik al lang niet meer. Er zijn zoveel zaken belangrijker in het leven dan politiek. Mijn ultieme droom, om rolstoelaangepaste vakanties voor anderen mogelijk te maken, heb ik nog steeds niet volledig opgegeven”, besluit Mark. (JDK)