Maak kennis met Puur KH, de nieuwste politieke partij in Knokke-Heist: “Komende verkiezingen bepalen meer dan ooit de koers van onze gemeente”

Françoise De Vreeze-Bienstman. © GF
Redactie KW

Nauwelijks enkele weken nadat ex-burgemeester Piet De Groote met ja! zijn nieuwe politieke partij voorstelde is Knokke-Heist opnieuw een partij rijker: Puur KH. Drijvende kracht is Françoise De Vreeze-Bienstman (50), ex-Gemeentebelangen. “We willen een warme samenleving opbouwen waarin transparantie, inspraak, veiligheid, en toekomst de pijlers zijn”, zegt ze.

Het worden onvoorspelbare verkiezingen in Knokke-Heist, zoveel is nu al zeker. Mét heel wat verschuivingen. Er is Gemeentebelangen, maar daarnaast stappen N-VA en CD&V samen naar de kiezer, maakte ex-burgemeester Piet De Groote met ‘ja!’ zijn nieuwe project bekend en nu is er dus ook ‘Puur KH’. Pas enkele weken geleden stapte Françoise De Vreeze-Bienstman (50) op bij Gemeentebelangen. “Hoe erg ook, het tijdperk van Lippens ligt achter ons en we hebben een nieuwe visie nodig met een nieuw beleid. En net dát miste ik. Ik heb de voorbije maanden diverse keren aan de alarmbel getrokken, maar naar mijn gevoel is daar onvoldoende naar geluisterd. Al is het een combinatie van factoren geweest die me de beslissing deed nemen”, vertelde ze daarover.

Maar dat haar politieke carrière niet zou eindigen kondigde ze meteen aan. Nu volgt dus haar eigen partij. “De komende gemeenteverkiezingen bepalen meer dan ooit de directe koers van Knokke-Heist”, legt De Vreeze-Bienstman uit. “Onder het motto ‘Transparantie, Eerlijkheid, Daadkracht’, streeft PUUR KH ernaar een significante impact te maken op het leven van de inwoners en de algehele gemeenschapsdynamiek. Samen met de inwoners van Knokke-Heist wil PUUR KH een warme samenleving opbouwen waarin transparantie, inspraak, veiligheid, en toekomst de pijlers zijn van “elk initiatief”. Een gemeente om te leven, niet alleen om te verblijven. vastberaden om een open, eerlijke en vertrouwelijke relatie te cultiveren tussen de overheid en haar burgers. Door samen te werken met alle inwoners, streven we naar een transparant beleid dat niet alleen hoorbaar, maar ook zichtbaar verbeteringen brengt, waardoor iedereen in Knokke-Heist met vertrouwen naar de toekomst kan kijken.”

Met de bekendmaking van de partij werden meteen ook een viertal partijleden voorgesteld in een opvallend filmpje. (MM)