Jonge ondernemer Arthur Dewaele is kandidaat voor CD&V Deerlijk: “Juiste persoon op de juiste plaats”

Arthur Dewaele (links) versterkt de CD&V-lijst in Deerlijk op vraag van uittredend burgemeester en lijsttrekker Claude Croes. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

De lijst van CD&V Deerlijk krijgt meer en meer vorm. Uittredend burgemeester en lijsttrekker Claude Croes kondigde zopas met trots aan dat Arthur Dewaele de lijst zal versterken.

Arthur Dewaele (27) is de uitbater van het populaire jongerencafé Oud Gemeentehuis en van Bistro Soeur Sourire in het centrum van Deerlijk. Hij woont in Sint-Lodewijk en is de zoon van Steven Dewaele en Mieke Vandeputte, die al vele jaren een succesvolle bakkerij runnen in buurgemeente Vichte.

“Toen burgemeester Claude Croes mij vroeg, heb ik er natuurlijk eens goed over nagedacht, maar ik geef mijn volle steun aan de burgervader en zijn volledige ploeg”, stelt Arthur Dewaele. “Uiteraard wil ik mij inzetten voor lokale economie. Ik hou van deze gemeente en als ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen, dan doe ik het graag. Het is goed dat lokale ondernemers betrokken worden bij het gemeentebestuur.”

“Ik ben heel tevreden dat Arthur onze lijst komt versterken”, vult burgemeester Claude Croes aan. “Lokale economie is heel belangrijk en Arthur is de juiste persoon op de juiste plaats. Hij heeft met heel veel jongeren contact en dat is natuurlijk heel goed om te weten wat er allemaal leeft in onze gemeente.”

Voorstelling lijst

De volledige lijst wordt voorgesteld op donderdag 22 augustus. Nu zijn er al 21 van de 23 namen bekend: Claude Croes, Regine Rooryck, Louis Vanderbeken, Jo Tijtgat, Jurgen Beke, Louis Haerinck, Yves Vande Wiele, Marleen Prat, Marc Coppens, Katrien Vandenbogaerde, Lies De Witte, Marianne Tydgat, Greet Van Steenkiste, Frans Kemseke, Rudy Verhulst, Nele Goemaere, Koen Dendoncker, Tine Willaert, Lukas Viaene, Julie Engelen en Arthur Dewaele.