Inzicht trekt met lijsttrekkersduo De Brabandere en Coudyser naar Knokke-Heistse kiezer

Inzicht heeft zijn lijst volledig klaar. Het trekt met twee lijsttrekkers naar de kiezer: Bert De Brabandere staat op 1 en Cathy Coudyser op 2, maar ze presenteren zich nadrukkelijk als duo. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De lijst Inzicht – een kartel van CD&V en N-VA – trekt in Knokke-Heist met twéé lijsttrekkers naar de kiezer. Bert De Brabandere staat op 1 en Cathy Coudyser op 2, maar ze presenteren zich nadrukkelijk als duo. “Wij bieden stabiliteit en integriteit, maar tegelijk ook vernieuwende ideeën die essentieel zijn voor een bloeiende toekomst”, klinkt het.

Inzicht – zoals het kartel van N-VA en CD&V gedoopt werd – zegt klaar te zijn om het beleid van de gemeente Knokke-Heist in handen te nemen. Zaterdagvoormiddag presenteerde Inzicht een volle lijst, dus met 31 kandidaten vanuit diverse achtergronden. Inzicht is ontstaan vanuit CD&V en N-VA en het zijn dan ook de twee lokale boegbeelden die samen de lijst trekken. Bert De Brabandere staat dan wel op 1 en Cathy Coudyser op 2, maar ze presenteren zich nadrukkelijk als duo. Opmerkelijk is dat De Brabandere, vanuit CD&V, nu nog schepen is en dus deel uitmaakt van de meerderheid terwijl Coudyser vanuit N-VA al jarenlang de oppositie aanvoert.

“Wij bieden de stabiliteit en integriteit die nodig zijn om Knokke-Heist door uitdagende tijden te leiden, maar ook de frisse en vernieuwende ideeën die essentieel zijn voor een bloeiende toekomst”, zegt Bert De Brabandere. “Wij staan, samen met team van Inzicht, voor een leiderschap dat verbindt, goed bestuur verzekert, inspireert en mogelijk maakt voor alle burgers.”

Speerpunten

Inzicht zal binnenkort online een volledig uitgewerkt programma lanceren, maar geeft toch al enkele speerpunten mee. “Wij willen Knokke-Heist niet opbouwen vanuit een ivoren toren, maar wel samen met inwoners, handelaars, buurten en onze verenigingen. Naast vrij initiatief en vertrouwen in onze inwoners is verantwoordelijkheid dragen een verhaal van solidariteit en van respect voor elkaar”, zegt Cathy Coudyser. “Daarnaast willen we onze jonge gezinnen koesteren, ook éénoudergezinnen, en daarom willen we nog sterker inzetten op kinderopvang, buitenschoolse opvang, kwaliteitsvol onderwijs en een kindvriendelijke gemeente. Er moet ook een volledig vernieuwd mobiliteitsplan komen, waarbij circulatiestromen voor auto’s herdacht worden en met randparkings en shuttles om de parkeerdruk in de toeristische zone te temperen. En natuurlijk is ook een versterkt veiligheidsgevoel en de netheid van het openbaar domein voor Inzicht heel erg belangrijk.”

Kiezer bepaalt

Mocht de lijst Inzicht de grootste worden binnen een coalitie – want wellicht haalt geen enkele lijst een absolute meerderheid – zal het de kiezer en niemand anders zijn die bepaalt wie van de twee boegbeelden burgemeester wordt. De nieuwe regelgeving voor de gemeenteraadsverkiezingen bepaalt immers dat de kandidaat met de meeste voorkeurstemmen van de sterke lijst burgemeester is.

Hier de volledige lijst:

1. Bert De Brabandere

2. Cathy Coudyser

3. Nick Bullynck

4. Fabienne Maes

5. Mathieu Maertens

6. Linda Baeckelandt

7. Yves Merlevede

8. Fabienne Pottier

9. PJ Bode

10. Mirjam van der Mast

11. Rudi Schiltz

12. Petra Mesuere

13. Mieke Reubens

14. Dimitri Leuntjens

15. Robin Vantorre

16. Bieke Trenson

17. Franky Vanlerberghe

18. Gabriela Scripcaru

19. Karel Coudyser

20. Manon Harcq

21. Bieke Vandekerckhove

22. Laura Vanneste

23. Bart Huys

24. Willy Delvaux

25. Peter Gielen

26. Olivier Van Nueten

27. Marcella Backman

28. Dominique lobelle

29. Thomas De Veirman

30. Hans Scherpereel

31. Isabelle Goeminne