Hoofdverpleegkundige Annelore Maesen kiest voor partij Trots op Oostende

Annelore Maesen met de top van de kartellijst: Bart Tommelein, Natacha Waldmann en Bart Plasschaert. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Trots op Oostende strikte Annelore Maesen als kandidate voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De hoofdverpleegkundige van het AZ Oostende wil zich inzetten voor een dementvriendelijke stad en staat achter de ziekenhuisfusie.

De kartellijst van Open VLD, Groen en CD&V stelde eerder al onafhankelijke kandidaten voor: handelaarsvoorzitter Luc Mangodt en cafébaas Domien Van Loock. Zangeres Claudia Decaluwé en Axel Rijckaerts zijn dan weer liberale kandidaten.

Lijsttrekker Bart Tommelein : “Dit is niet het eindpunt. We zullen nog meer onafhankelijke kandidaten voorstellen. Onze lijst en ons programma maken we bekend in mei.” Trots op Oostende kondigde Annelore Maesen, tewerkgesteld in het AZ Oostende, aan als iemand die een prominente rol speelt binnen de Oostendse gezondheidszorg. Het is geen overbodige luxe om zulke mensen op de lijst te hebben: de fusie van de ziekenhuizen wordt een van de thema’s van de verkiezingen.

Dementie

“Ik woon al 12 jaar in Oostende en ben hoofdverpleegkundige psycho-geriatrie/ouderenzorg in het AZ Oostende”, stelt de 52-jarige Annelore zich voor. Ze is actief in de stuurgroep ‘Oostende, dementvriendelijke stad’. De locatie om Annelore voor te stellen was het restaurant dat decor is voor Restaurant Misverstand, de tv-reeks die aandacht besteedt aan jongdementie. “Ik stel me kandidaat omdat ik vind dat de zorg voor ouderen meer aandacht verdient. Het taboe rond dementie moet verdwijnen, we moeten meer inzetten op preventie van dementie. Zeker in Oostende omdat hier een stijgend aantal alleenwonenden is.”

Over de ziekenhuisfusie zegt Annelore: “De fusie ondervond een aantal hindernissen maar ik blijf ervan overtuigd dat het op termijn een heel krachtige zet was. Het is makkelijker om als één ziekenhuis samen te werken met alle partners.”