Tom Lamont (Vlaams Belang): “Petje af voor John”

Tom Lamont is tevreden met de stijging van 3,2 procent die Vlaams Belang in Oostende noteert. © EFO

De nieuwe Oostendse Vlaams Belang-lijsttrekker Tom Lamont ziet zijn partij licht vooruit gaan (+3,2 procent voorlopig), maar het zetelaantal zou op zes blijven.

“Wij zijn de tweede grootste stijger na Vooruit Plus”, bekijkt Lamont de vrij beperkte stijging van de beste kant. “Het is duidelijk dat de kiezer een ander signaal gegeven heeft: de partijen van Trots op Oostende zijn gehalveerd. Ik ben tevreden dat we vooruit gaan en ben benieuwd of de zevende zetel nog onze richting uit kan komen. Duidelijk is wel dat Oostende niet nog eens zes jaar Tommelein krijgt. Voor onszelf ben ik tevreden met de campagne die we gevoerd hebben. Daarop kunnen we verder werken.”

Of Tom Lamont toch niet op nog iets meer had gehoopt voor zijn partij? “Ik ben daar altijd realistisch in geweest”, zegt hij. “Wij halen bij lokale verkiezingen meestal rond de 70 procent van wat we nationaal halen. Dat zou voor Oostende 17 à 18 procent zijn, en het is nu 16,3. Vooruit heeft een sterke en lang lopende campagne gevoerd. Petje af voor John. Maar wij zijn niet ontevreden.”

Lees meer over: