“Tijd voor een nieuwe wind”: TEAM8710 met 12 nieuwkomers én jongste kandidaat-burgemeester naar verkiezingen

Deze kandidaten van TEAM8710 nemen deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. © foto ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

TEAM8710 maakte haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wielsbeke bekend. Zoals reeds aangekondigd trekt gemeenteraadsvoorzitter Frédéric Depypere (46) de lijst. Schepenen Daisy Haydon, Ine Callens en Filiep De Vos zorgen voor de nodige bestuurservaring.

Meer dan de helft van de kandidaten zijn politieke nieuwkomers. Algemeen directeur van de gemeente Ledegem Marijn De Vos duwt de lijst. Begin 2023 maakten 12 CD&V’ers bekend dat zij met een nieuwe, onafhankelijke partij naar de verkiezingen trekken. Zij stonden niet meer achter de ruimtelijke visie en de managementstijl van de burgemeester.

Vernieuwde groep

“Nieuwe, heldere keuzes maken, was enkel mogelijk met een vernieuwde groep van geëngageerde mensen. TEAM8710 zet meer dan ooit in op ‘levenskwaliteit’ in Wielsbeke, met als speerpunten (adem)ruimte voor iedereen, veilig in het verkeer en een sterk verenigingsleven”, aldus lijsttrekker Frédéric Depypere. “Dat kan maar als het gemeentebestuur zélf zijn winkel op orde heeft: de Wielsbekenaar verwacht meer inspraak, niet alleen informatie in de eindfase van een project. Er moet verder gewerkt worden aan een financieel gezonde gemeente en de gemeente moet bestuurd worden door betrouwbare politici. Wij bieden met ons team de stabiliteit en integriteit die nodig is om Wielsbeke door uitdagende tijden te leiden.”

“We willen de problemen in deelgemeente Wielsbeke veel meer aandacht geven”

De lijst telt twaalf kandidaten uit Wielsbeke. “Een bewuste keuze”, aldus Depypere. “Inwoners uit Ooigem en Sint-Baafs-Vijve blijken over het algemeen meer tevreden over het gemeentebestuur dan de inwoners van Wielsbeke. We willen de problemen in deelgemeente Wielsbeke veel meer aandacht geven. Vermijden dat er nog grote verkavelingen en extra industrie bijkomen en een oplossing bieden voor de circulatie- en parkeerproblemen in het centrum. Ik wil daar, samen met deze groep van enthousiaste mensen, werk van maken.”

Zes kandidaten komen uit Ooigem, Sint-Baafs-Vijve levert er drie. Met Emy Verstraete (21), Emily Snoeck (21) en Heleen Lippens (22) staan er drie jonge twintigers op de lijst die in de politieke voetsporen van hun vader of moeder treden. Oud-gemeenteraadsvoorzitter Carlos Verbrugghe (74) is de nestor van de lijst. De gemiddelde leeftijd is 47 jaar.

Elke deelgemeente

“Met 12 nieuwkomers en 9 kandidaten met bestuurservaring als burgemeester, schepen of gemeenteraadslid stelden wij een lijst samen die ervaring combineert met veel mensen met frisse ideeën voor onze gemeente. Het is tijd voor een nieuwe wind in de Wielsbeekse politiek”, aldus Frédéric Depypere, die met zijn 46 jaar ook met voorsprong de jongste kandidaat-burgemeester is van de vijf partijen die zullen deelnemen aan de verkiezingen.

“In de top drie van de lijst is elke deelgemeente vertegenwoordigd met naast Frédéric Depypere uit Ooigem ook schepen Daisy Haydon uit Sint-Baafs-Vijve en gemeenteraadslid Danny Vanhoutte uit Wielsbeke. Daarna volgen alle nieuwkomers met Ooigemnaar Marc Lambrecht op kop. De lijst wordt geduwd door een ervaren trio: schepen Ine Callens, schepen Filiep De Vos en tot slot Marijn De Vos, algemeen directeur van de gemeente Ledegem.”

De volledige lijst van TEAM8710

1. Frédéric Depypere (46, Ooigem)

2. Daisy Haydon (53, Sint-Baafs-Vijve)

3. Danny Vanhoutte (57, Wielsbeke)

4. Marc Lambrecht (65, Ooigem)

5. Valerie Allaert (46, Ooigem)

6. Emy Verstraete (21, Wielsbeke)

7. Carlos Verbrugghe (74, Wielsbeke)

8. Heleen Lippens (22, Sint-Baafs-Vijve)

9. Timothy Demeulemeester (42, Wielsbeke)

10. Nele Landuyt (46, Ooigem)

11. Natasha Coryn (55, Wielsbeke)

12. Sabrina Decavele (46, Wielsbeke)

13. Alexander Steenbrugge (37, Wielsbeke)

14. Benny Pauwels (41, Wielsbeke)

15. Emily Snoeck (21, Wielsbeke)

16. Geert Snoeck (59, Wielsbeke)

17. Samira Soetaert (43, Wielsbeke)

18. Gaby Benoit (68, Wielsbeke)

19. Ine Callens (32, Sint-Baafs-Vijve)

20. Filiep De Vos (64, Ooigem)

21. Marijn De Vos (39, Ooigem)