Schepen Christophe Vandererven uit Anzegem stopt met lokale politiek “Ga me enkel nog omringen met positieve mensen”

Huidig schepen Christophe Vandererven (Samenéén) van Lokale economie, Middenstand en KMO, Woonbeleid, ICT en Digitalisering, Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Afval en Recyclageparken, Communicatie en Inspraak zal zich na deze legislatuur nog meer richten op wat hij altijd al het liefst deed: alles met hart en ziel doen voor mijn klanten, medewerkers en onderneming en vooral tijd doorbrengen met mijn vrouw, kinderen en familie en vrienden. © GV
Gerda Verbeke

De kogel is door de kerk. Schepen Christophe Vandererven (53) kondigde op de voorbije gemeenteraad van dinsdag 10 september aan dat hij geen kandidaat meer is voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik had alles klaar voor een nieuwe partij met een volle lijst en een realistisch programma, doch na een grondige evaluatie en reflectie op de voorbije zes jaar als schepen, wil ik u meedelen dat ik besloten heb om niet meer op te komen in oktober”, klonk Vandererven beheerst.

Er werd heel wat gespeculeerd de afgelopen maanden. Het gerucht deed de ronde dat schepen Vandererven met een eigen lijst ging opkomen. “Het is een heel moeilijke beslissing die ik neem. Mijn hart zegt ja, maar mijn verstand zegt neen. Ik hield mezelf geregeld een spiegel voor en stelde me de vraag waar ik mee bezig was, wat ik wilde bereiken en waar ik stond in verhouding hiertegenover. Ik geloof dat het tijd is voor een nieuwe fase in mijn leven.”

Ik geloof sterk dat jezelf kunnen zijn de belangrijkste voorwaarde is om gelukkig te zijn in het leven

Christophe stelt dat hij altijd gestreefd heeft naar eerlijkheid en transparantie, en kritisch is geweest bij elke stap en beslissing die hij nam vanuit dossierkennis en het gezond verstand.

“Het algemeen belang primeerde met als doel de gemeenschap te dienen en te verbeteren. Dit binnen het college van burgemeester en schepenen en binnen de intercommunales Leiedal, Imog, Lokale en Regionale woonoverleg, woonmaatschappij Vivus, Lokale Ateliers Economie. Ik geloof sterk dat jezelf kunnen zijn de belangrijkste voorwaarde is om gelukkig te zijn in het leven, zowel op privé als werkgebied.”

Fier op realisaties

De Anzegemnaar is fier op de zaken die hij heeft kunnen realiseren. “Dingen die gezien kunnen worden maar ook zaken die minder zichtbaar zijn. De volledige vernieuwing op IT-infrastructuur, de digitale sprong die genomen werd -ik zie de algemeen directeur nog binnen komen met de kar met alle dossiers”, glimlacht hij.

“De update en optimalisatie van woonregisters, optimalisatie van het gebruik van sociale media en tal van zaken op het gebied van economie zoals extra ondersteuning voor de ondernemersafdeling, starterspremies in leegstaande panden, halftijdse ambtenaar economie, eindejaaractie en kerstverlichting.”

“Realisaties op gebied van mobiliteit zijn verlichting van de zebrapaden, extra signalisatie aan scholen en updaten van het mobiliteitsplan. Verder nog reorganisatie van recyclageparken en de vele koppels die ik mocht trouwen en jubilarissen huldigen.”

Haalbare keuzes

Christophe Vandererven wil de nieuwe ploeg een hart onder de riem steken.

“Wees kritisch, want je werkt met belastinggeld van onze inwoners, bespaar waar mogelijk en houd de financiën goed in het oog, maak haalbare keuzes en ontwikkel een realistische visie voor de toekomst als beleidsploeg. Blijf één koers varen en stuur bij waar nodig.”

Klanten en familie

Alles met hart en ziel doen voor zijn klanten in de beste verstandhouding met zijn medewerkers, is wat Christophe aanhaalt om verder te blijven doen. “En vooral tijd doorbrengen met mijn vrouw, kinderen, familie en vrienden”, benadrukt de ondernemer.

“Daarnaast zal ik me verder inzetten voor de gemeenschap via het verenigingsleven voor ondernemers. Enkel nog zaken waar ik energie van krijg. Hierbij wil ik iedereen danken voor het vertrouwen dat in mij gesteld werd en voor de vele steun die ik de voorbije periode mocht ontvangen. Samen hebben we veel bereikt en ik kijk met trots terug op mijn tijd als schepen.”

Schepen Vandererven wil zijn legislatuur plichtsbewust netjes uitdoen waarna hij zich nog enkel wil omringen met positieve mensen.

(GV)