CD&V Maldegem kiest Ons Dorp als coalitiepartner

Zo ziet het nieuwe schepencollege van Maldegem eruit. © LV
Redactie KW

Met zijn 13 zetels (+6) behaalde CD&V bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober een onverhoopt groot succes. Uittredend burgemeester Koenraad De Ceuninck mocht met zijn 2713 voorkeurstemmen als eerste het initiatief nemen om een nieuwe bestuursmeerderheid samen te stellen.

“De wil van de kiezer respecteren en een brede meerderheid vormen waren de basisregels die ik met onze partij had vastgelegd voor de zoektocht naar een coalitiepartner. We hebben met alle partijen contact gehad en de keuze is gevallen op Ons Dorp. Met onze 2 fracties hebben wij een meerderheid van 18 op 27 zetels”, legde huidig en toekomstig burgemeester De Ceuninck uit.

Voor CD&V maken Koenraad De Ceuninck, Annelies Lammertyn, Maarten De Jaeger, Rita Verleye en Valerie Taeldeman deel uit van het schepencollege. Peter Van Hecke en Rudi De Smet worden door Ons Dorp naar het schepencollege gestuurd. Na 2 jaar wordt De Smet als schepen vervangen door zijn partijgenote Leen Anthuenis. Anneke Gobeyn wordt de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad. (LV)