CD&V en Ons Dorp besturen de komende zes jaar Maldegem: “Stabiele meerderheid gekozen”

Winnaar CD&V kiest als coalitiepartner de nieuwe partij Ons Dorp. (foto MIWI)
Michel Wijne
Michel Wijne Medewerker KW

De kogel is door de kerk: winnaar CD&V kiest als coalitiepartner de nieuwe partij Ons Dorp. “Samen beschikken we in de gemeenteraad over een ruime meerderheid van 18 op 27 zetels”, vertelt Koenraad De Ceuninck (CD&V), die op 13 oktober 2.713 voorkeurstemmen behaalde, met zijn partij 13 zetels in de wacht wist te slepen en zichzelf dus kan opvolgen als burgemeester.

“Al lang voor de verkiezingen heb ik duidelijk gezegd dat, indien ik als initiatiefnemer aan zet zou zijn, er voor mij twee principes belangrijk zijn: de wil van de kiezer respecteren en een brede meerderheid vormen”, gaat Koenraad verder. “Met deze twee principes in het achterhoofd heb ik samen met onze CD&V-ploeg, en na gesprekken met alle politieke families, een voorkeurspartner gekozen, met name Ons Dorp. Samen zullen we bouwen aan een ambitieus toekomstplan voor Maldegem, gebaseerd op een budgettair evenwicht, op maat van onze gemeente en met respect voor alle leefkernen en doelgroepen”, klinkt het. “We gaan onder meer voor een stabiel en daadkrachtig bestuur, midden de mensen, zetten in op mentaal welbevinden en armoedebestrijding, blijven verenigingen maximaal ondersteunen, stellen een masterplan voor Adegem op en bouwen een sterke visie uit voor het centrum van Maldegem. We willen de lijn van participatie die we gestart zijn consequent doortrekken en een draagvlak creëren voor het beleid”, aldus de burgemeester, die in de komende jaren onder meer Lokale Economie, Industrie en industrieterreinen en Land- en Tuinbouw als bevoegdheden heeft.

Schepenen

Eerste schepen Annelies Lammertyn (CD&V) krijgt de bevoegdheden Burgerlijke Stand (ceremonieel) en Bevolking, Ontwikkelingssamenwerking, Cultuur en Erfgoed, Bibliotheek en Toerisme. Tweede schepen Peter T. Van Hecke (Ons Dorp) is bevoegd voor Gemeentelijk Patrimonium, Openbare Werken, Leefmilieu, Ruimtelijke Ordening en Ruimtelijke Planning. De bevoegdheden Sport, Jeugd en Speelpleinwerking, Onderwijs, ICT en Financiën gaan dan weer naar derde schepen Marten De Jaeger (CD&V). Vierde schepen Rita Verleye (CD&V) wordt bevoegd voor Feestelijkheden & Evenementen, Verenigingen, Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang, Senioren en Participatie. Vijfde schepen Rudi De Smet (Ons Dorp), die vanaf 1 januari 2027 opgevolgd wordt door Leen Anthuenis, wordt verantwoordelijk voor Duurzaamheid en Klimaat, Openbaar Groen, Dierenwelzijn, Beheer begraafplaatsen, Polders en Wateringen en Recyclagepark en Huisvuilophaling. Valerie Taeldeman (CD&V) is de komende zes jaar voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst en wordt toegevoegd aan het college. Ze krijgt ook de bevoegdheden Maatschappelijk Welzijn, Sociale Zaken en Armoedebeleid, Woonbeleid en Huisvesting en Inclusie. Anneke Gobeyn (CD&V) wordt voorzitter van de gemeenteraad. De installatievergadering van het nieuwe schepencollege vindt op maandag 2 december rond 19.30 uur plaats in cultuurcentrum Den Hoogen Pad.