Focus8720 heeft volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem klaar: “Frisse mensen, met frisse ideeën”

Op de foto van links naar rechts: Louis Provoost, Filip Ally, Joke Vandemaele, Natalie Bearelle, Luc Vercaemer, Stefan Bonné, Simon Vanquickenborne, Lien De Boever, Bernard Vandaele, Marleen Lagrange, Tim Van Rijckeghem, Bert CorynVooraan: Greta Chantrie, Leonie Deman, Aniek Van de Velde, Manon Thomas, Marianne Verbauwhede, Alexander Deley, Veerle Cannie. © Karen Nachtergaele
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Huidige oppositiepartij Focus8720 is klaar met zijn huiswerk voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Aniek Van de Velde heeft een enthousiaste ploeg van negentien kandidaten die naar de stembusslag van 13 oktober trekken.

“Het gaat om negentien kandidaten uit alle hoeken van de gemeente, velen actief in het verenigingsleven”, zegt Aniek. “Met een mooie mix van zelfstandigen, ingenieurwetenschappers, zorgkundigen, onderwijzers, financiële specialisten, communicatiemensen, senioren en landbouwers. Tien vrouwen en negen mannen. De gemiddelde leeftijd is 47 jaar. De oudste is 68 jaar, de jongste 19 jaar. “

Lijsttrekker Aniek (43) is advocaat, maar ook bestuurder bij Markant Wakken en Wakken Smelt. Ze is lid van joggingclub Mandeldal, stichtend lid en voormalig voorzitter van Lions Club Waregem Ascot en voormalig lid van JCI Tielt. Zij gaat de strijd aan als kandidaat-burgemeester met zittend burgervader Koenraad Degroote van Eendracht.

Op de tweede plek prijkt politieke nieuweling Simon Vanquickenborne (29), van beroep Financial Controller bij de Balta-groep. Hij is actief als volwassenenbegeleider bij Chiro ’t Sleutelke en voorzitter van Gewest Doppe Drip.

Gemeenteraadslid Joke Vandemaele staat op plaats 3. Zij is schooldirecteur van VBS De Kleiheuvel in Maldemge, doet aan juweelontwerp en bedrukkingen bij Fairytales. Ze is sinds 2012 OCMW-raadslid en sinds 2018 gemeenteraadslid. Ze is oud-leidster van Chiro Nellekijn, lid van Femma en teamverantwoordelijke van de decoratie- en barploeg van het Dranouter Festival.

Buurtwinkel

Luc Vercaemer (68) krijgt een vierde stek en is gepensioneerd. Sinds 2007 was hij gemeenteraadslid, dan even OCMW-raadslid en sinds 2018 opnieuw in de gemeenteraad actief. Hij is voorzitter van De Koninklijke Vlaamse Reisduif in Wakken.

Nieuwkomer Greta Chantrie (52) is zelfstandig uitbaatster van buurtwinkel Greta en dat al sinds 1996. Ze is ook voorzitter van Markant Wakken.

Filip Ally (55) krijgt een zesde plaats en is werknemer bij Cannie & Co. Hij is landbouwer in bijberoep en lid van de International Tractor Pulling Vereniging. Hij doet vrijwilligerswerk bij tal van verenigingen en biedt steun aan jongeren.

Marianne Verbauwhede (60) is een gepensioneerde landbouwster en lid van Femma, Markant, de Landelijke Gilde, joggingclub Mandeldal en WTC Oeselgem. Tussen 2006 en 2012 was ze gemeenteraadslid en tussen 2012 en 2018 van het OCMW. Nu zetelt ze in het Bijzonder Comité.

Leonie Deman (22) is oud-leidster van KSA Wakken en volgt studies Orthopedagogie en Sociaal Werk.

Barman

Tim Vanrijckeghem (54) was in het verleden journalist bij diverse media, maar nu barman bij Molecule. Hij zetelt momenteel in de gemeenteraad, maar was tussen 2012 en 2015 ook actief in de OCMW-raad. Hij is gewezen hoofdleider en kampkok van de Chiro in Oeselgem, stichter van Sleuterrock, gemachtigd opzichter in de lokale basisschool, lid van de Landelijke Gilde en Gezinsbond en bedenker en stichter van de Dentergemse Duim.

Lien De Boever prijkt op een tiende plek, is 34 jaar en is verpleegkundige in een woonzorgcentrum.

Marleen Lagrange (63) is een gepensioneerd zorgkundige en lid van het Bijzonder Comité. ZE is bestuurslid van Oxfam Wereldwinkel.

Alexander Deley (47) zetelt sinds augustus vorig jaar in de gemeenteraad en is zaakvoerder van Ideal Electro en Twalet. Hij is ex-bestuurslid van jeugdhuis Kernelle en lid van netwerkorganisatie overondernemers.be.

Manon Thomas (19) is leidster bij Chiro Nellekijn en student kleuteronderwijs, Natalie Bearelle (51) is Credit Controller bij Bealieu International Group in Kruisem, Louis Provoost (24) volgt een opleiding Industrieel Ingenieur en is actief bij Windsurfing Deinze en Bert Coryn (41) is Relations Officer aan de Universiteit Gent en oud-leider van de Chiro in Pittem.

Landbouwer

Veerle Cannie (61) is lid van Femma Wakken-Markezgem en Markant Wakken. Ze is oud-leerkracht voeding en sociale wetenschappen in Marke. Op plaats 18 prijkt Stefan Bonné, wetenschappelijk teamleider bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten. Sinds 2012 zetelt hij in de gemeenteraad.

Lijstduwer is Bernard Vandaele (67), landbouwer en voorzitter van de Landelijke Gilde in Oeselgem. Het verenigingsleven is zijn grote hobby.

(vadu)