David Salembier kandidaat op Lijst Burgemeester Wielsbeke

David Salembier. © GF
Redactie KW

Het partijbestuur van de Lijst Burgemeester Wielsbeke blijft verder werken aan de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “We spraken nieuwe kandidaten aan, en met succes. Zo vonden we ook David Salembier bereid om zich te engageren voor onze partij en op de lijst te staan”, klinkt het.

David Salembier woont al 20 jaar in Sint-Baafs-Vijve. De echtgenoot van Gwendoline Vlaemynck en papa van Robby en Tymo noemt zichzelf een echte gezinsman. “Ik kook graag en help in het huishouden”, zegt hij. Beroepshalve is hij aan de slag bij tuinaanleg gebroeders Waelkens in Wielsbeke, waar hij vooral instaat voor het onderhoud in de tuinen bij klanten. Die kunnen een beroep doen op zijn brede plantenkennis.

Stille vrijwilliger

In zijn vrije tijd is hij bedreven in de hondensport. “Meer bepaald I. G. P. Dat is speuren, gehoorzaamheid en verdedigingswerk. Ik was provinciaal kampioen en heb een paar keer aan de Belgische kampioenschappen deelgenomen.” Maar ook voor de politiek wil hij nu tijd vrijmaken, in de eerste plaats om mensen te helpen. Dat zit duidelijk in de familie. “Ik ben een stille vrijwilliger voor redelijk wat mensen om me heen die hulp nodig hebben. Dat zou iedereen meer moeten doen.”

“Mijn oom en dooppeter Gabriël Deven was goed bekend in Wielsbeke. Hij was iemand die zich sterk inzette in onze gemeente. Mijn peter Roger Salembier was dan weer ondervoorzitter en ere-instructeur van de Civiele Bescherming Harelbeke en voorzitter van de Bond der Weggevoerden en Werkweigeraars Harelbeke. Dat inspireert me om ook mensen te helpen. Dat is echt iets dat in je zit. Ook ik zet mij overal in waar ik kan. Ik ben bestuurslid in de hondenschool Kringroep 08 in Waregem en geef les in het speuren. Ik ben gebrevetteerde spoorlegger en loop regelmatig wedstrijden”, vertelt hij.

Stokpaardjes

David wil zich inzetten voor een schone gemeente. “Bijvoorbeeld door onkruid te verwijderen met stoom of machines met staalborstels. En tegelijk ook de burgers bewust maken om hun gemeente schoon te houden en hun afval niet zomaar in de natuur te dumpen.”

“Meer beplanting voorzien sluit hier ook bij aan. Op zijn beurt trekt dit vlinders en bijen aan.” Nog op politiek vlak zou hij graag zien dat de burger waar mogelijk meer betrokken wordt bij gemeentelijke beslissingen. “Ook de burgers op alle vlak meer samenbrengen, daar pleit ik voor. Een laatste stokpaardje is de (verkeers)veiligheid. Mensen moeten de verkeersregels meer naleven als ze zich in het verkeer begeven.” (MI)