CD&V8480 stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Meer aandacht voor zaken die de mensen bezighouden”

De gedreven kandidaten van CD&V8480 tijdens de lijstvoorstelling. © Foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Ook CD&V8480 stelde haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 voor. De lijst bevat voor de helft nieuwe kandidaten: een mix van ervaring en jong talent. Net als bij W.I.T. staan er meer vrouwen dan mannen op de lijst en er zijn vier vrouwen terug te vinden in de top vier. Voormalig burgemeester Karl Bonny is lijstduwer.

Frederiek Vermeulen (huidig fractieleider in de gemeenteraad en lijsttrekker): “Ik wilde de lijst verruimen en vernieuwen op basis van de sterktes van onze ploeg: dossierkennis en écht iets willen betekenen voor de mensen. De afgelopen jaren hebben zich heel wat mensen bij ons aangesloten. Nieuwe mensen maar ook mensen die al bij andere partijen actief waren. Ik ben dan ook ontzettend trots dat ik deze topploeg mag voorstellen.” In 2018 was CD&V de grootste partij in Ichtegem maar sloten Liberaal2018 en W.I.T. een coalitie. Vandaag heeft CD&V8480 de ambitie om opnieuw de grootste te zijn, verder te groeien en terug te besturen. Vermeulen vindt dat het duidelijk is dat Ichtegem terug nood heeft aan een bestuur dat mensen helpt en zich focust op wat belangrijk is. “Inderdaad, de huidige meerderheid heeft geen aandacht voor waar mensen van wakker liggen: de gemeente lag er de afgelopen jaren vuil bij, men deed geen moeite om te overleggen met Gistel om een oplossing te vinden voor het voortbestaan van het zwembad, verenigingen krijgen minder ondersteuning…” licht Frederiek toe.

Drie prioriteiten

Voor CD&V8480 zijn er drie prioriteiten: werken aan een groene en propere gemeente, door de groendienst te versterken en meer bloemen en bomen te plaatsen; werken aan een bruisende gemeente, door de verenigingen beter te ondersteunen, door meer activiteiten te organiseren en een beleid te voeren dat ondernemers aantrekt; werken aan een veilige gemeente, niet door in te zetten op prestigeprojecten, maar ook voor het dagelijks onderhoud van onder andere de wegeninfrastructuur te zorgen. Voor de heraanleg van voetpaden wil CD&V8480 maar liefst één miljoen euro uittrekken.