CD&V-voorzitster Waregem Marie-Charlotte Schurmans (34) op Wielsbeekse lijst: “Door de liefde naar Ooigem verhuisd”

Marie-Charlotte Schurmans. (foto ELD) © Picasa
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

De Waregemse CD&V-voorzitter Marie-Charlotte Schurmans (34) prijkt op de … Wielsbeekse Lijst van de Burgemeester. “Door de liefde ben ik naar Ooigem verhuisd”, verklaart ze. “Ik blijf nog voorzitter tot in het volgende voorjaar.”

Marie-Charlotte Schurmans werd in Waregem verkozen voor 3 jaar als voorzitster bij CD&V. Die taak zal ze nog tot het voorjaar 2025 op zich blijven nemen. “Dit is een taak die ik met heel veel plezier doe. Door de liefde ben ik echter terug naar Ooigem verhuist. Die verhuizing werd al snel opgemerkt waardoor ik al even vlot gecontacteerd werd om op de Lijst Burgemeester Wielsbeke te staan.” Marie-Charlotte kreeg er de achtste plaats.

Roots

“Ik ben graag betrokken en zet mijn schouders ongelofelijk graag onder menselijke projecten. De lokale gemeenschap en alles wat daaruit vloeit is boeiend en zeker het dorpse gevoel in Wielsbeke is iets uniek. Ondanks mijn verhuizing naar Waregem, ben ik nooit mijn roots in Ooigem uit het oog verloren. Zo ben ik met de oud-leiding van Chiro Kris-Kras Wielsbeke nog steeds dikke vriendinnen. Mijn passie en goesting om politiek en sociaal betrokken te zijn is doorheen mijn loopbaan al duidelijk tot uiting gekomen. Ik studeerde politieke wetenschappen en ben beginnen werken bij de Vlaamse overheid (audit en VDAB).”

“Ondanks mijn verhuizing naar Waregem, ben ik nooit mijn roots in Ooigem uit het oog verloren”

“Ondertussen werk ik al vijf jaar op CD&V-kabinetten. Ik adviseer Hilde Crevits en Jo Brouns op vlak van arbeidsmarktbeleid. Op die manier probeer ik elke dag vanuit Brussel een positieve impact te hebben op de samenleving. Mijn persoonlijke interesses liggen hoofdzakelijk op een voldoende sociaal beleid maken voor de meest kwetsbaren. Zo’n beleid is niet pamperend, maar biedt wel voldoende comfort om in de moeilijkste periodes van iemands leven de nodige ondersteuning te bieden om opnieuw vooruit te geraken.”

Kloof verkleinen

Politieke betrokkenheid is voor mij meer dan alleen een carrière, het is ook mijn belangrijkste hobby. Mijn rol als voorzitter van jong cd&v Waregem en later als voorzitter van cd&v Waregem heeft me geleerd hoe waardevol het is om naar de stem van de lokale gemeenschap te luisteren en deze te vertegenwoordigen. De ervaringen die ik heb opgedaan in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst van Waregem hebben me doen beseffen hoe belangrijk het is om op een menselijke en empathische manier met mensen om te gaan.

Ik heb een duidelijke visie voor de toekomst van Wielsbeke, onder meer de kloof tussen de burger en de politiek verkleinen door te laten zien dat politiek draait om samenwerken en verbinden. (ELD)