CD&V/VD Ledegem gaat naar de kiezer als Lijst Burgemeester en stelt zes nieuwkomers voor

In Ledegem kiest CD&V/VD voor een andere naam om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Het wordt Lijst Burgemeester, met onder meer zes nieuwkomers. © JS
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In Ledegem kiest CD&V/VD voor een andere naam om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Het wordt Lijst Burgemeester. Op de lijst van CD&V, Open VLD, N-VA en onafhankelijken staan zes nieuwkomers. Na de voorstelling van de lijst werd ook het logo voorgesteld. Het bevat de drie kleuren in de vlag van de gemeente.

Eerder werd al bekendgemaakt dat burgemeester Bart Dochy opnieuw lijsttrekker wordt. “Er zijn nog weinig mensen die weten wat CD&V/VD eigenlijk precies inhoudt en daarom kiezen we voor een nieuwe naam”, zegt de burgemeester. “Los van de nationale partijpolitiek is het meer een trend om die lokale lijsten in de verf te zetten.”

‘Saaie verkiezingen’

CD&V/VD heeft de volstrekte meerderheid. De oppositie Vooruit en Groen telt slechts drie zetels. De komende verkiezingen neemt Groen trouwens niet meer deel. Het dreigen in Ledegem ‘saaie verkiezingen’ te worden. Afwachten trouwens of Vlaams Belang een lijst gaat indienen. Daarvoor is er tijd tot september.

“We hebben toch wel een draagvlak bij de bevolking en willen zo verder bouwen”, aldus Dochy. “We hebben een gezonde basis om goed te besturen, zonder politiek gekibbel. Met de oppositie trachten we gezamenlijk tot conclusies te komen. Wat al een paar keer is bewezen op de gemeenteraad.”

Enkele nieuwe namen

De zes nieuwkomers zijn Stefanie Devolder, Gilles Knockaert, Margaux Dhaene, Mathis Desplenter, Jeroen Driessens en Franky Cornelis. Stefanie uit Ledegem is zaakvoerster van Bouwmaterialen Develtere in Dadizele. Gilles is advocaat en voetbalt bij Olympic Ledegem. Mathis (Ledegem) werd in mei 18 jaar en is dus de jongste kandidaat. Jeroen (Sint-Eloois-Winkel) is korporaal bij de brandweer. Franky Cornelis (Ledegem) is leerkracht in Waregem.

Schepen Wally Corneillie is net zoals de vorige twee keer de lijstduwer. Negen kandidaten wonen in Ledegem, acht in Sint-Eloois-Winkel en vier in Rollegem-Kapelle. Zoals eerder vermeld stopt schepen Geert Dessein. Gemeenteraadsleden Carlos Casteleyn, Jolien Goemaere en Nico Clarysse ook.