Armeense Anna op kieslijst Bewust: “Ik ben hier echt thuis”

Anna Avetisian woont al sinds 1995 in Poperinge: “Mijn vader kwam om in de oorlog, en als enig kind verhuisde ik met mijn moeder naar hier.” © MD
Redactie KW

Op plaats 17 op de liberale lijst Bewust vinden we Anna Avetisian (40) uit het Hoppeveld. Zij werd geboren in Armenië, maar kwam in Poperinge terecht in 1995. Anna studeerde hier en voelt zich op en top Poperingse.

“Ik ben geboren op 14 juni 1984 in Nagorno Karabach, een volledig Armeense enclave in Azerbeidzjan”, doet Anna haar levensverhaal uit de doeken. “Mijn vader kwam daar om in de oorlog, en als enig kind verhuisde ik met mijn moeder naar Poperinge. Ik volgde de lagere school in de RMS, en trok toen naar de H. Familie in Ieper, waar ik het diploma Toerisme en Recreatie behaalde. Dezelfde richting volgde ik daarna aan de Erasmus Hogeschool in Brussel, en ik behaalde mijn Master in dezelfde materie aan de KUL.”

Beëdigd vertaler

“Ik kon aan de slag bij Sabena als hostess en woonde toen in Evere. Daarna verhuisde ik naar Ieper en kreeg een dochter Merrie (17), die college loopt in Ieper. De hele coronaperiode werkte ik als vrijwilliger in het callcenter in Ieper. Nu woon ik acht jaar in Poperinge, waar mijn moeder nog altijd woont. Hier had ik diverse jobs als administratief bediende. Nu werk ik als procedurebegeleider in het opvangcentrum van het Rode Kruis in de vroegere legerkazerne in Ieper. Mijn talenkennis, met onder meer Russisch, Frans en Engels kan ik er goed gebruiken. Ik ben ook beëdigd tolk Nederlands-Russisch en Armeens voor onder meer de politie en de rechtbank. Bij de federale verkiezingen in juni was ik bijzitter in het stembureau in Poperinge, een heel leuke ervaring”, aldus nog Anna Avetisian.

Bioscoop in Poperinge

“Zo kwam ik in contact met advocate Sophie Gruwez, gemeenteraadslid voor Bewust. Zij vroeg mij te kandideren voor hun lijst. Ik volg de gemeentepolitiek, want ik ben hier echt thuis. Mijn persoonlijke strijdpunten zijn beter openbaar vervoer, fietsveiligheid, een bioscoop in Poperinge, een duw geven aan het culturele leven (het aanbod in Ghybe is erg beperkt), en veiligheid in de stad in het algemeen. Bij verplaatsingen in het donker ben ik bang. Als kandidate zal ik mij vooral voorstellen via sociale media, met kaartjes en affiches”, besluit Anna Avetisian. (AHP)