Alternatief24 in Bredene stelt laatste vier kandidaten voor

Met Pascale Rogie, Shana Crombez, Brian Lynneel en Tania Janssens is de lijst van Alternatief24 volledig. © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Alternatief24, dat zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen als grootste uitdager van de huidige Vooruit/CD&V-meerderheid wil aandienen, heeft de laatste vier namen voor zijn kieslijst bekendgemaakt. Meest opvallende is die van Tania Janssens, voormalig gemeente- en provincieraadslid voor sp.a/Vooruit.

Lucas Vandendriessche, coördinator van Alternatief24, liet maandag de kans niet onbenut om de andere deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen een sneer te geven. “Wij zijn klaar met onze lijst en ons programma ligt al meer dan een maand op tafel, wat van de andere partijen niet kan gezegd worden.”

Jonge mama

Vicky Dereere en Nathalie Vanden Eeden mochten vervolgens als lijstaanvoerders de nieuwe gezichten voorstellen. “Met Shana Crombez krijgen we een jonge mama van een kind met beperkingen in de rangen. Ze werkt als cipier in de gevangenis.”

“Ik wil me in het bijzonder inzetten voor mensen met een beperking, meer middelen bepleiten voor hen en hun familie, betere toegankelijkheid in openbare ruimtes, gespecialiseerde zorg en onderwijs”, opent Shana.

De andere Lynneel

Ook Brian Lynneel is nieuw op de A24-lijst. “Ik ben de trotse papa van Liam en woon samen met mijn vriendin al zes jaar in Bredene. Professioneel ben ik leerkracht informatica/pr en werk ik in bijberoep als interieurvormgever.”

“En ja, ik ben familie van die andere Lynneel (Alain, schepen voor Vooruit, red.). Ik deel weliswaar de stam van onze stamboom maar ben op een andere tak beland. Bredene is een relatief jonge gemeente dus moeten we verder nadenken over opvang, buitenschoolse activiteiten, enzovoort.”

Transparant beleid

Pascale Rogie, klinisch psychologe met een eigen praktijk en lector aan Howest, komt Anita Verholen vervangen op de lijst. “Anita gaf aan haar engagement voor A24 niet via een kandidatuur in te willen vullen. Ze benadrukt wel dat ze ons project volop blijft steunen”, geeft Lucas Vandendriessche aan.

“Ik ben nooit politiek actief geweest en behoor tot geen enkele politieke partij. Ik wil vooral bijdragen tot een respectvol en transparant beleid met oog en oor voor de behoeften van élke Bredenaar”, vat Rogie haar engagement samen.

Machtsmachine

De meest opvallende naam onder de nieuwkomers is die van Tania Janssens, voormalig gemeente- en provincieraadslid voor sp.a. “Na een time-out van vele jaren ben ik terug”, klinkt het bij Janssens, die juriste is bij de Vlaamse overheid.

“Ik heb altijd hart en ziel opengesteld voor de Bredenaar, ik was een kleine gazet, door iedereen gekend. Ik ben ook iemand die opkomt voor zichzelf en ben daarbij vermorzeld door de machtsmachine van Vooruit, die al 36 jaar voortdendert in Bredene.”

Tania Janssens bekent dat ze met twijfels deze nieuwe strijd aangaat. “Ik ken mijn beperkingen maar toch kies ik voor dit nieuwe politieke verhaal. Ik geef A24 een kans om de trein op het juiste spoor te zetten. Het is wat Bredene nodig heeft.”