Allen 8830 stelt nieuwe gezichten voor gemeenteraadsverkiezingen in Hooglede voor

De kandidaten van Allen 8830 voor de gemeenteraadsverkiezingen met vooraan nieuwkomers Laure Derycke en Lieve Bruwier. © sv
Redactie KW

Met Lieve Bruwier en de amper 17-jarige Laure Derycke heeft Allen 8830 zopas in Hooglede twee opvallende gezichten voorgesteld die in oktober voor het eerst op de lijst zullen staan.

Lieve Bruwier is een erg bekende naam in Hooglede. Ze werkte liefst 42 jaar bij het OCMW als maatschappelijk werker, zette mee haar schouders onder de opstart van lokaal dienstencentrum Zonder Zulle en is actief bij tal van verenigingen. De precieze volgorde van de kandidaten wordt pas in september bekendgemaakt, maar nu al staat vast dat Lieve Bruwier een heel erg mooi plaatsje zal krijgen.

“Dit is een keuze voor en zeker geen keuze tegen. Geen negatief woord over de andere partijen. Maar de diversiteit van Allen 8830 spreekt me het meest aan”, motiveert ze haar sprong naar de politiek. “Bijna een vierde van de kiezers is net als ik ouder dan zestig. Het gaat om een heel heterogene groep, van vitale jonggepensioneerden tot zorgbehoevende ouderen. Mensen die bij verschillende ziekenfondsen zitten, van alle mogelijke politieke kleuren. En ik heb er altijd voor gepleit om die groep meer te betrekken. Nu ik met pensioen ben, zou het niet geloofwaardig zijn als ik gewoon in mijn canapé achter de gordijnen blijf zitten.”

Jongste kandidate

Ook de tweede nieuwe kandidate is opvallend. Niet zozeer door haar ervaring, maar wel wegens haar leeftijd. Laure Derycke is de dochter van Kristo Derycke en Tamara Van Oost, die in de Bruggesteenweg in Gits een garage runnen. Op 25 augustus wordt ze 18, wat haar (voorlopig) de jongste kandidate over alle partijen heen maakt in Hooglede. Ze is net afgestudeerd in de richting visual merchandising.

“Ik wil een aanspreekpunt zijn voor iedereen in Gits, en dan in het bijzonder voor alle jongeren”, vertelt ze. “Ik hoop jongeren ondanks de afschaffing van de stemplicht toch naar de stembus te krijgen, omdat ook hun mening van tel is.” (Sam Vanacker)