Acht nieuwe gezichten bij Zeker 8610: “Wel goed bekend hier in Kortemark”

Maar liefst acht nieuwe kandidaten sieren de lijst van Zeker 8610. Op de achterste rij zie je v.l.n.r. Jean-Paul Van Henis, Catheline Tanghe, Eva Seurinck, Johan Dewulf en Daphne Velle. Zittend zie je v.l.n.r. Hilde Claeys, Gert-Jan Andries en Heidi Vandenbroecke. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Op de bestuursvergadering werd de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober definitief goedgekeurd. Zeker 8610 trekt met een team van 23 politieke sterkhouders en opkomende talenten naar de verkiezingen.

“De lijst werd samengesteld uit bekende en nieuwe gezichten”, vertelt Laurens Vandewalle, die niet alleen persverantwoordelijke en secretaris is, maar ook op de vijfde plaats staat op de lijst. “Stefaan Vercooren uit Zarren trekt de lijst. Stefaan zetelt sinds 2001 in de gemeenteraad, waarvan 4 jaar als OCMW-voorzitter en 12 jaar als schepen. Op plaats twee prijkt Lynn Vermote uit Kortemark. Lynn is raadslid sedert 2013 en was tussen 2016 en 2018 voorzitter van de gemeenteraad. Sinds 2019 is zij de jongste schepen in het college. Op drie vinden we Jan Stoens uit Handzame. Jan is landbouwer en vertegenwoordigt de sector in de gemeenteraad, waar hij al 9 jaar als raadslid actief is en 2 jaar als gemeenteraadsvoorzitter.”

Start campagne

“We trekken naar de kiezer met een achttal nieuwe gezichten, die toch goed bekend zijn in de gemeente. Hilde Claeys staat op de 12de plaats en voormalig kantoorhouder van Argentabank Kortemark Catheline Tanghe staat op 14, gevolgd door Jean-Paul Van Henis van het alombekende restaurant Nele op plaats 15. Op 16 vinden we Daphne Velle, jongste kandidate en uitbaatster van horecazaak Krumbl’ in Werken. Gert-Jan Andries uit Kortemark staat op plaats 17. We kennen hem als mede-organisator van het populaire Dreambeats-festival. Plaats 18 wordt ingevuld door Eva Seurinck. Handzamenaar en voorzitter van de Plattelandsvrienden Johan Dewulf vertegenwoordigt plaats 19, gevolgd door Heidi Vandenbroecke van traiteurzaak Maison Manon. Zij neemt plaats 20 voor haar rekening. Toon Vancoillie sluit de lijst af als lijstduwer vanop plaats 23. Hij zetelt al 30 jaar onafgebroken in de Kortemarkse gemeenteraad, waarvan 16 jaar als schepen en 8 jaar als burgemeester. Alle kandidaten worden uitgebreid en individueel voorgesteld op ons zomerevent Zomeren met Zeker 8610 op zondag 11 augustus, waarbij ook het officiële startschot van onze verkiezingscampagne wordt gegeven”, besluit Laurens.