Heilige Rosa en bezige Guido stelen de show in Tieltse revue

Na 12 jaar heeft de Europastad weer een revue en daar kan iedereen alleen maar wel bij varen. Vrijdag ging het spektakel ‘t Ringland in première.

Het is lachen geblazen op de Tieltse revue, vooral met schepen Guido ‘druk-druk-druk’ Mehuys. © gf

Regisseur Stefaan De Cloet en Theater Dakwerken konden zo’n 60 acteurs, koorleden en muzikanten uit diverse verenigingen van Tielt, Aarsele, Schuiferskapelle en Kanegem rond zich verzamelen om even de draak te steken met de dorpspolitiek van de voorbije zes jaar.

Als de media in de aanloop van de verkiezingen het gemeentebeleid onder de loep nemen, waarom zou de culturele sector dat niet mogen doen? dachten ze in Tielt en zo ging vrijdagavond ‘t Ringland in première.

Nogal wat politici dachten er anders over en vreesden dat hun imago een fikse deuk zou krijgen. Velen stuurden dan ook hun kat vrijdagavond bij de première. Sommigen stuurden zelfs ‘verkenners’ uit om -wellicht diezelfde- kat uit de boom te kijken. Er hangt wat spanning in de lucht voor 14 oktober daar in Tielt.

Maar de dames en heren politici hoeven niet te vrezen. In ‘t Ringland mikken ze de uitgedeelde stoten boven de gordel. Braaf, maar wel grappig. Het aantal lachsalvo’s in de pop up theaterzaal was niet te tellen. En als er ook met de regisseur gelachen wordt, dan weet je dat het goed zit.

Heilige Rosa

De Tieltse kleppers die er wel waren zoals Simon Bekaert (SP.A) en Vincent Byttebier (CD&V), konden smakelijk lachen met hun kleine kantjes die ze plots podiumgroot uitgesmeerd zagen. Al was het wellicht soms groen.

Het is vooral smullen met de heilige Rosa en de druk-druk-drukke Guido die beiden een glansprestatie neerpoten. Hoedje af!

En mocht je nog twijfelen wie jouw stem verdient op 14 oktober, weet dan dat je zoals vanouds steeds op ‘de goeie’ kan stemmen. Maar wie die zijn, dat kom je te weten in de revue. Of in De Weekbode Tielt waar we vrijdag 5 oktober een uitgebreid verslag brengen van de revue (die dag ook op kw.be/tielt).

De Tieltse Revue ‘t Ringland kan je nog bijwonen in de tijdelijke pop-upzaal aan de Bedevaarstraat 107 in Tielt op de zaterdagen 29/09, 06/10 (uitverkocht) en 13/10, op vrijdag 12/10, en zondagnamiddag (07/10). Ook op dinsdag 9 oktober is er een voorstelling. Alleen op zondag wordt om 15 uur gespeeld, op alle andere dagen start het spektakel om 20.30 uur.

Tickets kosten 10 euro en zijn online te bestellen via www.tieltserevue.be of reservatie@tieltserevue.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.