CD&V Heuvelland kan meerderheid niet breken maar is toch heel tevreden

Blije gezichten bij CD&V : hard gewerkt én resultaat geboekt © Eric Flamand
Jos Remaut

Even zag het ernaar uit dat CD&V de hegemonie van Gementebelangen zou doorbreken, maar dat is dan uiteindelijk toch niet gebeurd. Toch is lijsttrekker Nathan Duhayon heel tevreden : “We winnen drie zetels en worden daarbij bijna even groot al Gemeentebelangen. Dat gaan we vieren vanavond.”

“We hebben een fantastische campagne achter de rug. Hard gewerkt met een heel dynamische ploeg, en het heeft zonder meer resultaat opgeleverd”, onderstreept Nathan, die ook een sterke persoonlijke score lijkt neer te zetten. “Meer dan ooit zullen we met een fractie van acht mensen een factor van belang zijn in de komende bestuursperiode”, weet Nathan, “en we zullen ook een aantal nieuwe en jonge mensen in de gemeenteraad kunnen laten komen.”

Dat het net-niet geworden is wat het breken van de meerderheid betreft, wijt Nathan voor een deel aan de opkomst van de kleinere partijtjes. “Dat is nu eenmaal wat het is, dat is het democratische spel”, aldus nog Nathan Duhayon. “Ze hebben uiteindelijk geen zetel behaald, en wat het Vlaams Belang betreft verheugt me dat wel.”