Cathy Coudyser: “De eerste vrouwelijke burgemeester van Knokke-Heist worden, doet wel iets met mij”

Cathy Coudyser werd als een heldin onthaald. (foto PDV)
Redactie KW

INZICHT: N-VA.CD&V is de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Cathy Coudyser, die als tweede op de kartellijst stond na Bert De Brabandere, haalde de meeste stemmen. “Bert is mijn steunpilaar en zal dat blijven.”

Aan sfeer en feestvreugde geen gebrek in de parochiezaal in de Knokke-Heistse deelgemeente waar INZICHT: N-VA.CD&V samenkwam vanmiddag. Zij haalden 34,2 procent en laten zo Gemeentebelangen en JA! achter zich met respectievelijk 27,5 en 27,1 procent. Co-lijsttrekkers Bert De Brabandere en Cathy Coudyser waren in de wolken. Die laatste haalde overigens de meeste voorkeursstemmen en is dus goed op weg om straks de nieuwe burgemeester te worden. “Wie had dit gedacht?” klonk het in een gemoedelijke speech. “Een jaar geleden zijn we aan dit avontuur begonnen. Hoe langer we aan ons verhaal schreven, hoe meer mensen geloofden in ons. We zijn een ijzersterk team. We zijn gaan luisteren naar de mensen. Dat had Knokke-Heist nodig: overleg met buurten, verenigingen en ondernemers. Knokke-Heist staat op een kantelpunt. We moeten nu investeren in onze jonge gezinnen. We gaan voor een vernieuwend en verbindend Knokke-Heist.”

Hun partij heeft het initiatiefrecht, maar de ambitie van Cathy is duidelijk: “Ja, de eerste vrouwelijke burgemeester van Knokke-Heist worden; dat doet wel iets met mij… Bert is mijn steunpilaar en zal dat blijven. Dat we de grootste partij zouden worden, hadden we niet durven dromen. Maar de mensen waren dat politiek geruzie meer dan beu. We gaan nu praten en luisteren, omdat we vooral een stabiel bestuur willen voor Knokke-Heist. Wie daar wil aan meewerken kan onze bondgenoot zijn. Morgen gaan we aan de slag, maar vandaag gaan we feest vieren.”