Club start vanavond als torenhoog favoriet aan de competitie

Timmy Simons - weer op weg naar een jaartje in de basiself - en Joske Izquirdo - blijft die houdbaar voor Club ? - met de Supercup. © BELGA
Wouter Vander Stricht

Met een wedstrijd op KV Mechelen en straks ook een derby op KV Oostende – twee uitwedstrijden dus – is de competetiestart van Club Brugge geen makkie. Maar de Supercup-winst tegen Standard – met tien man nota bene – toonde aan dat Club verder op toerental blijft draaien.

Vraag zal zijn : kan Club Brugge deze spelerskern samenhouden. Voor Izquierdo werden al bedragen boven de 10 miljoen euro geweigerd, aan de mouw van Denswil wordt getrokken… En wat met Van Rhijn ? Kan de Nederlandse ex-international Thomas Meunier doen vergeten of op zijn minst zich een aanwinst tonen.

“Sinds de invoering van de play-offs is het belang van de reguliere competitie gekelderd”

De competitie start halfweg de zomervakantie en bij de meeste ploegen is het huiswerk dan ook nog niet af. Veelzeggend eigenlijk, want sinds de invoering van de play-offs is het belang van de reguliere competitie gekelderd. Je plaats in de top(zes) afdwingen, zorgen dat een eventuele achterstand niet te groot is en dan pieken naar die play-offs. Zo ziet de strijd bovenin onze vaderlandse competitie er uit.

Club Brugge pakte vorig seizoen de lang verwacht titel. En ze worden dit jaar ook alom beschouwd als de titelfavoriet. Ook al omdat er bij oer-tegenstander RSC Anderlecht na een toch wel kwakkelseizoen weinig beweging wast op transfervlak, maar zoals gezegd dat kan en zal ongetwijfeld nog op gang komen. De nieuwe Zwitserse trainer legt er de Duitse pees op, een superfitte Leander Dedoncker – de West-Vlaamse buffer op het paars-witte middenveld – toonde Europees alvast dat hij klaar is voor nieuw seizoen. Hopelijk blijft hij dit seizoen blessurevrij.

Bij Racing Genk loopt een contingent getalenteerde spelers rond, waarvan Leon Bailey de expontent is. Maar de vraag is of het eindelijk eens rustig wordt in Limburg en er gefocust kan worden op een degelijk seizoen. De meeste tegenstand zal dan misschien nog van AA Gent komen, maar wat als metronoom Sven Kums daar uit het geoliede radarwerk van Hein Vanhaezebrouck wordt weggeplukt ?

Van West-Vlaamse zijde bewees KV Oostende met de transfers dat het een vast PO1-kandidaat wil zijn en wellicht ook wordt. Dat kunnen ze meteen gaan bewijzen in Genk, waar de Cristal Arena in de Luminus Arena werd omgedoopt. En SV Zulte Waregem was dan misschien wel de ploeg met de meeste en volgens ‘de kenners’ ook misschien de beste transfers. Oostendenaar Igor Vetokele werd weer naar het Europese vasteland gelokt, net als Obbi Oulare. Al zullen ze aan de Watford-speler wel nog wat werk hebben aan de Gaverbeek.

Bij KV Kortrijk is Karim Belhocine eindelijk T1, wat hij al die tijd eigenlijk al was. Bij Kortrijk kijken ze meteen ouwe bekende Hein Vanhaezebrouck in de ogen. Maar Belhocine bewees vorig jaar dat hij een frisse wind door het Guldensporenstadion kan laten waaien. Kortrijk moet het doen met een nieuwe defensie, maar mag nooit in de problemen komen. Een plaats in of net onder de subtop, dat zal wellicht weer Kortrijks deel zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.