Club heeft een boosterprik tegen een virus nodig

© BELGA
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Zo gaat dat tegenwoordig. Iedereen in debat. De vierde golf van covid-19/21: politici, virologen, gouverneurs, media… ze buitelen allemaal over elkaar, zoveel gepraat dat we er niet uitkomen. Club na het verlies in Mechelen: een groepsgesprek. RB Leipzig na het verlies bij Hoffenheim: een groepsgesprek.

Woensdagavond moest op Jan Breydel in het cruciaal duel om plaats 3 in groep A van de Champions League – voor Club heette het de “belangrijkste match sinds de entree van Verhaeghe-Mannaert” – blijken wie het meest gebaat was met al dat gebabbel: de Belgische landskampioen of de Duitse vicekampioen. “Gedaan met babbelen, reageren nu”, liet Club-doelman Simon Mignolet vooraf noteren. Santé… De enige reactie was Clements veldbezetting: met De Ketelaere op de 10, met Van Der Brempt als rechterwingback en met de terugkeer van Sowah op de linkerflank. Weer geen Ruud Vormer dus. Clement wil te veel impact, verandert te veel: kwam dat boven in het groepsgesprek?

Maar op het veld? 0,00000000 reactie. Een dráma was het. Van de eerste minuut liet een onherkenbaar Club zich beschamend wegdrummen door de zegedriftige Duitsers. Na goed een kwartier 0-2, aan de rust 0-4. KV Oostende-coach Blessin in de tribune herkende wat, Union indachtig… En naast hem meer dan 20.000 thuisfans die hun woede en frustraties en ontgoocheling niet wegstaken: na de tweede goal werd massaal Ruud!…. Ruud! gescandeerd. En N’Soki en Sowah, naast Hendry de andere twee nieuwkomers in de basis, werden genadeloos uitgejouwd.

Club heeft een boosterprik tegen een virus nodig

We tonen begrip omtrent Vormer: de captain blijft de ziel van hun ploeg en hun ploeg was zielloos als nooit tevoren. Wat moet Philippe Clement daar mee? En de nervositeit was de laatste weken al merkbaar, van Brugge tot in Westkapelle. En waarom startte Rits, al zo vaak Europees een zekerheid, niet? De eerste barsten in het vertrouwen in de supercoach én de eerste twijfels in hun kampioenen – de euforie rond Club-PSG en Leipzig-Club is helemaal weg.

Club is niét sterker dan vorig seizoen. Neem nu de zomertransfers. Hendry is de enige die een meerwaarde is. Op de bank zaten naast Vormer ook nog Wesley, Maouassa, Izquierdo. De eerste is fysiek nog niet klaar – al lijkt hij daar zelf niet van overtuigd – de tweede kan niet overtuigen en Joske moest maar in januari klaar zijn. Voor minstens de 1/16de finales van de Europa League… Neen, erg rendabel was de zomer niet.

Het werd nog 0-5. Diépe wonden. Shame on you… Babbelen helpt niet meer, Club heeft dringende zorgen nodig. Een boosterprik tegen een virus. Zonder veel gebabbel. Club moet in Genk zondag en vooral woensdag weer Club worden, dan is in Parijs misschien nog een mirakel mogelijk. Oh ja, Vormer viel niét in.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.