Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs De Waterlelie blijft dicht door wateroverlast

Door het hoge waterpeil van de Heulebeek houdt Basisschool De Waterlelie haar deuren gesloten. © Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Het uitzonderlijk hoge waterpeil van de Heulebeek blijft voor problemen zorgen. In Moorsele zijn een deel straten en wandelpaden afgesloten. Ook basisschool De Waterlelie blijft nog tot zeker het weekend dicht.

“Ik heb het water hier nog nooit zo hoog zien staan!” Een buurtbewoner, met rubberen laarzen in aanslag, kijkt naar de Heulebeek. Of toch, een watervlakte waar ooit de Heulebeek liep. Het water steeg er de afgelopen dagen aan een recordtempo en bereikte ondertussen een kritiek niveau. Gisteren werd door de directie van Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs De Waterlelie en het gemeentebestuur besloten de school vandaag alvast dicht te houden. De Waterlelie ligt pal naast de Heulebeek en kreeg in het verleden reeds te maken met wateroverlast. “We blijven de wateroverlast permanent opvolgen en passen onze richtlijnen voortdurend aan”, klonk het in een reactie van het gemeentebestuur. Die aanpassingen hebben ook hun invloed op de werking van de school, want woensdag werd besloten ook donderdag en vrijdag de schoolpoort dicht te houden. Voor de kinderen is opvang en waar mogelijk vervangles voorzien in het nabijgelegen OC De Stekke. Er werd over die beslissing reeds gecommuniceerd met de ouders.

Ook het gros van de wandelpaden die de Heulebeek volgen of dwarsen, werden voor voetgangers afgesloten. Volgens het gemeentebestuur is het gevaar te groot en mag geen enkel risico worden genomen. Ondertussen werden op verschillende plaatsen reeds zandzakjes geleverd en staan ook de hulpdiensten paraat om tussen te komen waar nodig.

Lees meer over: