Op café in Ledegem: “We komen voor cafébazin”

Aline mocht mee met Dirk en Rita, die Hilde al jarenlang kennen. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Op het terras van café De Reisduif langs de Groene Jagerstraat in Ledegem vinden we Dirk Decoster (64) en Rita Vanpoucke (60). Zij komen er af en toe cafébazin Hilde bezoeken. “We kennen Hilde al jarenlang en komen hier graag.”

Rita Vanpoucke en Dirk Decoster genoten maandagmiddag samen met hun kleindochter Aline Decoster (9) zienderogen van een drankje op het terras van café De Reisduif, het volkscafé langs de Groene Jagerstraat in Ledegem. “We komen hier eigenlijk redelijk vaak over de vloer. Hilde is een schoolvriendin van mij en nadien bleven we contact houden. Eigenlijk kennen we de cafébazin al veertig jaar.”

Terwijl Rita de goede vriendschapsbanden aanhaalt, brengt uitbaatster Hilde Wysselinck Rita, Dirk en Aline een drankje. “Ik kan best genieten van een glaasje rosé of cava, Dirk is dan meer een bierliefhebber. Vandaag zijn we met de auto, dus hij houdt het bij een watertje.”

Fietstochtje

Toch kiezen Rita en Dirk er vaak voor om met de fiets naar het café te komen. “Een dergelijk fietstochtje combineren we soms met een bezoekje aan onze zoon die hier vlakbij woont.” Alhoewel het koppel vooral voor Hilde naar het café komt, is het ook gecharmeerd door het café zelf. “Een typisch volkscafé op den buiten. Dat vinden we wel leuk. Zeker bij goed weer kunnen we er genieten van een fietstochtje naar hier om daarna te genieten van een drankje.”

(BF)