De Weekbode op zomerbartoer: halte 11 en 12 in Summerlake (Sint-Eloois-Winkel) en Dadipark pop-up (Dadizele)

Genieten met de vriendinnen of gewoon eens zot doen, het kan allemaal in Summerlake. © Jan Stragier
Redactie KW

Maar liefst 20 zomerbars telt onze regio, maar elk hebben ze hun eigen identiteit waarmee ze je trachten te overtuigen om een zomerse namiddag of avond bij hen te spenderen. Wij stellen ze stuk voor stuk en per twee nog eens voor en gingen er zelf ook even langs.

Aan de waterkant genieten in Summerlake

Van waar de naam: het vroegere Kleine Meer werd later De Meerhoek, maar in de zomer heet het nu al drie jaar Summerlake, verwijzend naar de grote vijver die midden in het domein ligt.

Wie zit er achter: voetbalvrienden David Van der Stede en Bart Vansteenkiste.

Concept: Summerlake gaat voor een totaalaanbod waarbij van ‘s morgens tot ‘s avonds zowel voor gezinnen als groepjes vrienden van alles te beleven valt.

Sfeer: familiale sfeer overdag, ‘s avonds gaat dit over naar onversneden ambiance.

Alleen in deze zomerbar: het restaurantgedeelte is sterk uitgebouwd. De uitbaters zetten ook zwaar in op service aan tafel.

Zeker drinken: cocktails en het assortiment aan lokale bieren.

Zeker proeven: mosselen, gamba’s en filet pur.

Ons oordeel: Summerlake heeft ondertussen duidelijk zijn plaats afgedwongen in het zomerbarwereldje. Ieder jaar komen er ook nieuwe hoekjes bij. Spreekt ook alle leeftijden aan.

Bereikbaarheid: Zuidhoekstraat Sint-Eloois-Winkel. Ruimte zat voor wagen en fiets. Ook in de nabijheid van fiets- en wandelknooppunten.

Openingsuren: nog tot en met 15 augustus. Maandag, dinsdag en woensdag van 14 uur tot middernacht, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 1 uur.

Vleugje nostalgie en speelparadijs in Dadipark pop-up

In het zand of op een springkasteel: de kinderen hebben geen moment de tijd om zich te vervelen.
In het zand of op een springkasteel: de kinderen hebben geen moment de tijd om zich te vervelen. © Jan Stragier

Van waar de naam: Dadipark pop-up is de hedendaagse revival van het park dat 20 jaar geleden 50 jaar werd en ooit vijf miljoen bezoekers over de vloer kreeg.

Wie zit er achter: Heeren Deweer is een nobele vzw opgezet door een geëngageerd kwartet Dadizelenaars. De naam verwijst naar wijlen Gaston Deweer, die midden de 20ste eeuw een ondernemende pastoor was in Dadizele.

Concept: nostalgisch openluchtspeelplein waar (grote) kinderen koning zijn. Kinderen beleven en ouderen herbeleven.

Sfeer: kleurrijk belevingsdorp waar ouders genieten van hun spelende kinderen.

Alleen in deze zomerbar: 5.000 vierkante meter aan speelplezier en dagelijks animatie voor groot en klein.

Zeker drinken: picon en mojito.

Zeker proeven: Mexican burgers.

Ons oordeel: zelfs de tafels en stoelen doen ons aan onze jeugd herinneren. Ideaal voor jonge gezinnen of grootouders met kleinkinderen. Een groot speelparadijs.

Bereikbaarheid: Waterstraat 82 in Dadizele. Wie met de auto komt kan parkeren in het centrum, op tien minuten sta je er te voet. Er is ook een grote fietsparking voorzien op het terrein.

Openingsuren: nog open tot 24 juli van 10 tot 22 uur.