De Weekbode op zomerbartoer: halte 21 en 22 in ‘t Smoothiekarreke (Ingelmunster) en Ezelbar (Wingene)

Kaat Neerinck (links) met enkele klanten op een zomers namiddag.
Wouter Vander Stricht

Ruim 20 zomerbars telt onze regio, maar elk hebben ze hun eigen identiteit waarmee ze je trachten te overtuigen om een zomerse namiddag of avond bij hen te spenderen. Wij stellen ze stuk voor stuk en per twee nog eens voor en gingen er zelf ook even langs.

In zomerbar Smoothiekarreke (Ingelmunster) kun je ook een frisse duik nemen

Van waar de naam: Kaat Neerinck baat het Smoothiekarreke al drie jaar uit. Eerst in een foodtrailer langs de baan, vandaar de naam. Sinds vorig jaar is het geëvolueerd tot een smoothiebar.

Wie zit er achter: met haar ouders Geert Neerinck en Els Dendauw werkte Kaat dit idee uit.

Concept: de smoothiebar is een tijdelijk verfrissend zomerproject waarbij je ook een duik kunt nemen in het waterreservoir van het tomatenteeltbedrijf.

Sfeer: dit jaar is er veel geïnvesteerd in sfeer en gezelligheid. Zo zijn er hangmatten en tenten bij gekomen en is de zwemvijver open gesteld. Zo werd een beachgevoel gecreëerd.

Alleen in deze zomerbar: je kan er zwemmen in openlucht.

Zeker drinken: alle smoothies zijn zeker de moeite waard. Wie niet kan kiezen, kan voor de bestseller ‘Coup de foudre’ gaan. Ook bier, wijn en frisdrank te verkrijgen.

Zeker proeven: tapasplankje.

Ons oordeel: uniek in het aanbod aan zomerbars, niet alleen omwille van de smoothies, maar ook omdat je er een frisse duik kan nemen.

Bereikbaarheid: Oostrozebekestraat 287a in Ingelmunster. Er is parking, toiletten en zelf een douche voorzien. De smoothiebar is toegankelijk voor iedereen dus ook voor rolstoelgebruikers!

Openingsuren: elke zaterdag en zondag van 13 tot 21 uur tot eind september.

Tussen de 100 jaar oude bomen en balkende dieren in de Ezelbar (Wingene)

In de Ezelbar kun je rustig genieten in de ligstoelen, ook voor de kinderen is er heel wat bekijks.
In de Ezelbar kun je rustig genieten in de ligstoelen, ook voor de kinderen is er heel wat bekijks. © WMe by Wouter Meeus WMe by Wouter Meeus

Van waar de naam: in de weide bij de zomerbar lopen drie ezels rond, die zijn dixit de uitbaters “zo zot als een achterdeur”. Niet enkel de ezels in de pop-upweide, maar ook de honderd jaar oude bomen waar je kan genieten in de schaduw zijn een troef.

Wie zit er achter: kunstenaars Delfine Platteeuw en Sez Giulian.

Concept: niet commercieel. Kunst en creativiteit staat centraal. Ook rust en genieten staan hoog aangeschreven.

Sfeer: rustig genieten in een landelijk kader. Kinderen kunnen ook diertjes komen bekijken. De kippen dwalen rond en zijn ook grote sterren bij de bezoekers.

Zeker drinken: Ezelbier moet je zeker eens drinken.

Zeker proeven: de kleine hapjes zijn super vers, de jonge kaas wordt vers van de kaasbol gesneden.

Ons oordeel: de super enthousiaste en vriendelijke uitbaters laten je in een rustige en landelijk omgeving genieten van het zomergevoel en een Ezelbiertje.

Bereikbaarheid: de bar is gelegen in de landelijke Munkelostraat 6 in Wingene. Er is parking voorzien, ook bereikbaar via fietsstraat Lostraat. Verlengkabel beschikbaar om fiets op te laden.

Openingsuren: tot eind september open, enkel in het weekend.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.