Dean Masschelein van restaurant Boury is de Beste Belgische Hopscheutenkok

Redactie KW

Dean Masschelein werd algemeen laureaat, maar hij won ook de Prijs voor de Creativiteit en de Prijs voor de best bereide en smakelijkste hopscheuten, die werd uitgereikt door de Stad Poperinge.

Dean Masschelein van restaurant Boury in Roeselare werd tijdens de 14de tweejaarlijkse wedstrijd voor juniorkoks uitgeroepen tot Beste Belgische Hopscheutenkok. Het betrof een organisatie van de Poperingse Keurbroederschap De Witte Ranke. Dean Masschelein werd algemeen laureaat, maar hij won ook de Prijs voor de Creativiteit en de Prijs voor de best bereide en smakelijkste hopscheuten, die werd uitgereikt door de Stad Poperinge. Als opgelegd gerecht serveerde hij een klassieke bereiding van gepocheerd ei, geblancheerde hopscheuten en een mousselinesaus. Zijn vrije creatie bestond uit Poperingse hopscheuten, tartaar van inlands kalf, knolselder, foam van hopscheut en zacht gegaarde kalfswang.

Jonathan De Geyseleer van ‘t Overhamme in Aalst werd tweede, gevolgd door Kenthya De Block van La Descente du Pont in Helkijn, Wibe Bijls van Kookstudio Revelatio in Ieper, Asmira Devolder van Souvenir in Ieper en Shawn Weiss van Ter Maerel uit Izegem.

(AHP-foto MD)