Met het eerste lentezonnetje verschenen maandag ook de eerste terrassen in hartje Brugge.
Traditioneel moeten die voor de winter afgebroken worden en medio maart worden de vaste terrassen opnieuw opgesteld. Een hele karwei, waarbij tientallen arbeiders voltijds betrokken zijn. De cijfers bewijzen dat de groei van de zomerterrasuitbatingen jaar na jaar in Brugge in de lift zit. In 2012 waren er nog 281 terrasuitbatingen, terwijl er nu al 354 zijn. In vijf jaar tijd zijn daar dus 73 zomerterrassen bijgekomen. De mogelijkheid tot het plaatsen van een terras bepaalt immers mee het succes van een horecazaak. “Meer terrassen betekent ook meer levendigheid in onze stad, maar steeds wordt rekening gehouden met de belangen van de inwoners”, aldus schepen van vergunningen Annick Lambrecht.
Niet alleen de zomerterrassen, maar ook de winterterrassen, in Brugge mogelijk sinds het najaar van 2013, waren een succes. Er werden 100 winterterrassen uitgestald, wat betekent dat zowat 30 procent van de horecazaken met een zomerterras, ook een winterterras uitbaat. Van die 100 winterterrassen bevinden er zich vier in de rand, allemaal in Zeebrugge.
(MDW – Foto MDW)
Horeca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier