Kortrijk Barco verwacht nog meer groei

Barco heeft een sterk eerste halfjaar achter de rug en kijkt ook erg optimistisch naar de toekomst. Met een orderboekje van 533,8 miljoen euro, 40 miljoen euro meer dan eind vorig jaar, verwacht het beeldtechnologiebedrijf uit Kortrijk nog meer groei te kunnen realiseren. Ook de lancering van nieuwe producten, onder meer in de evenementen- en de gezondheidssector, moet daarbij helpen.

Desselgem Stadsbestuur start verkoop van panden in Nieuwstraat in Desselgem

Het Waregemse stadsbestuur is gestart met de verkoop van de panden in de Nieuwstraat. Binnenkort moet jeugdhuis Jakkedoe haar gebouw verlaten en verhuizen naar een nieuwbouw in de Pompoenstraat. Op de site in de Nieuwstraat wordt een nieuwbouwproject voor wonen en commerciële ruime neergepoot.

Assebroek Slagerij Timmerman-Ryckaert langs de Generaal Lemanlaan bestaat 30 jaar

De slagerij Timmerman-Ryckaert aan de Generaal Lemanlaan in Assebroek is dertig jaar jong. Henk en Kathleen geven voor die gelegenheid hun slagerij een volledig make-over, zowel het atelier als de winkel. De zaak zal iets minder dan twee maanden gesloten zijn voor de werken, dit van 14 augustus tot en met 9 oktober.

Zeebrugge Pop-up ginbar in 't Zandlopertje op zeedijk Zeebrugge

Deze week gaf het stadsbestuur groen licht voor de opening van een nieuwe pop-upbar op de zeedijk in Zeebrugge, op de plaats van het failliete 't Zandlopertje. Heinz Van Roye uit Beernem, die ook al een ginbar in Torhout runt, zal op die plek eind deze maand een tijdelijke horecazaak opstarten: een ginbar met Japanse tafelbarbecues.

Brugge Ondernemer Dirk Van den Bossche koopt in één klap twee bekende Brugse hotels

Piet De Ville

Zakenman Dirk Van den Bossche is bezig aan een heuse veroveringstocht in de Brugse toeristische sector. Hij runde al een foltermuseum, wafelhuis en ijssalon, maar kocht nu in één klap twee Brugse tophotels: Die Swaene en Anselmus. "Vrienden verklaren mij gek dat ik hier op mijn 63ste nog aan begin", lacht Dirk, die in zijn lange carrière ook nog Afrikaanse voetbaltalenten naar Europa bracht.