Karen en Piet openen Beweegpunt en Kinepunt op nieuwe locatie in Izegem: “Slechts één kilometer verderop”

Karen en haar partner Piet in hun Beweegpunt en Kinepunt in Izegem. © VADU
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Karen Pollefeyt en haar partner Piet Deveughele hebben officieel hun Beweegpunt en Kinepunt geopend. De personal trainer en kinesitherapeut verhuisden hun praktijk naar een nieuwbouw langs de Roeselaarsestraat 598.

Het koppel ontmoette elkaar 25 jaar geleden op de atletiekpiste. Zowel Karen als Piet zijn voormalig Belgisch kampioen. “Piet op de 110 meter horden en ik in het polsstokspringen met een toenmalig record van 4 meter en 10”, vertelt Karen. “Piet startte al in 1998 als zelfstandig kinesitherapeut en kocht na zijn studies een pand in de Roeselaarsestraat 356. Na de geboorte van onze kindjes Barend en Bente kregen we in 2010 de kans om een aanpalend pand naast de praktijk bij te kopen. Na een grondige verbouwing werd dat ook de start van mijn bijberoep als personal coach. In 2015 ontstond Beweegpunt Izegem en na twee jaar verliet ik mijn voltijdse job als docent aan de Hogeschool om mijn ‘uit de hand gelopen hobby’ verder uit te bouwen. Zo ontstond ook de wens om onze praktijkruimtes uit te breiden. Dat resulteerde in een nieuwbouw langs de Roeselaarsestraat 598 tegenover reclamebureau Artex, op een kilometer van de oude locatie.”

Eigen werkruimtes, een zwembad en outdoor sportzone

Het nieuwe Beweegpunt en Kinepunt betekent dat zowel Karen als Piet, die er met enkele collega’s een groepspraktijk runt, elk hun eigen werkruimtes hebben. “Bovendien is het handig, want we kunnen elkaar vlug om raad vragen. Bijvoorbeeld als ik niet goed weet welke oefening het best past bij een bepaalde behandeling. Ik werk hier met een sterk team van twee loontrekkenden en vijf freelancers. We zorgen voor personal coaching op maat en geven ook lessen in kleinere groepjes van maximum twaalf personen. We hebben hier een grotere oefenzaal, drie afzonderlijke ruimtes voor persoonlijke of groepslessen, een cardio- en krachtzone en vier afzonderlijke kineruimtes, kleedkamers en parking voor de deur.”

Beweegpunt en Kinepunt beschikken ook over een zwembad. Daar gaan we in de zomermaanden privé- of duozwemles voorzien, net als aquagym of revalidatie. Dat is uniek in de regio”, zegt Karen. “Binnenkort zal ook onze nieuwe outdoor sportzone af zijn en daar kunnen we dan voortaan het hele jaar door terecht voor buitenoefeningen.”

20-jarig samenzijn

De nieuwe locatie werd reeds in oktober vorig jaar in gebruik genomen, maar het voorbije weekend was er de officiële opening. “We wilden alles even rustig gewend worden en het laten samenvallen met ons twintigjarig samenzijn”, vertelt Karen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier