Groei voor autochip-specialist Melexis

© BELGA

Melexis, de Belgische ontwikkelaar van chips voor vooral de autosector, heeft in de eerste drie maanden van het jaar meer omzet gerealiseerd. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten van het bedrijf uit Ieper.

Met een kwartaalomzet van 241,8 miljoen euro deed het technologiebedrijf 6 procent beter dan een jaar eerder en conform wat analisten hadden verwacht. De winst voor interesten en belastingen kwam uit op 63,7 miljoen euro, of 4 procent hoger dan een jaar eerder en licht hoger dan verwacht. Netto rest bijna 53 miljoen euro, of 4 procent beter dan een jaar eerder en ook hoger dan verwacht.

Melexis behoudt ook de vooruitzichten voor het volledige jaar: een omzet van ongeveer een miljard euro, een brutomarge boven 44 procent en een bedrijfsmarge boven 25 procent.

CEO Marc Biron zegt in een toelichting op de cijfers dat de voorraadcorrecties in enkele productlijnen die in de laatste kwartalen zichtbaar waren nu achter de rug zijn. De West-Vlamingen kunnen profiteren van de groeiende vraag naar halfgeleiders in de autosector door de elektrifcatie en de toenemende behoefte aan comfort- en veiligheidstoepassingen.

De resultaten werden enthousiast onthaald op de beurs. Rond 11.15 uur noteerde het aandeel van Melexis met een winst van meer dan 18 procent. Het aandeel maakt deel uit van de Bel20, de index van steraandelen van de Brusselse beurs.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier