Burgemeester Bart Tommelein verbiedt uitbating van handelszaak met onmiddellijke ingang door ongunstig brandpreventieverslag

Burgemeester Bart Tommelein. © Archief PM
Redactie KW

Een handelszaak in de Van Iseghemlaan in Oostende kreeg een ongunstig brandpreventieverslag. De veiligheid van de klanten kan hierdoor niet meer worden gegarandeerd. Burgemeester Bart Tommelein heeft daarom de uitbating van het pand met onmiddellijke ingang verboden. In afwachting van het volledig wegwerken van de vastgestelde gebreken blijft de zaak dicht.

Een handelszaak in de Van Iseghemlaan kreeg controleurs van de dienst Handhaving, de dienst Omgevingstoezicht en de brandweer over de vloer voor een controle. De brandweer stelde verschillende gebreken vast en leverde een ongunstig brandpreventieverslag af. Dit geldt voor de handelszaak op de benedenverdieping én het woongedeelte op de eerste verdieping van het pand, dat ook niet voldoet aan de normen van de Vlaamse Codex Wonen. Er zijn ook twijfels over de stedenbouwkundige indeling van het pand. Burgemeester Bart Tommelein heeft de uitbating van de handelszaak onmiddellijk verboden. De zaak blijft gesloten tot de vastgestelde gebreken zijn weggewerkt.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier