Jaarbeurs in Roeselare maakt plaats voor Living Today en wordt vooral een lifestylebeurs

We herkennen Stijn Couvreur, Heidi Aerens, Bruno Stragier, Youri Gesquiere en Ann Vanryckeghem. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Na meer dan 70 edities verdwijnt de Jaarbeurs als naam. Voortaan spreken we van Living Today met een professionelere aanpak. De organisatie wou vooral af van het oubollige. De beurs duurt ook geen elf dagen meer, maar blijft beperkt tot twee weekends van drie dagen.

De Jaarbeurs zou in november normaal haar 72ste editie vieren. Zover komt het niet. De beurs maakt plaats voor Living Today. “We gaan voor verjonging, professionalisering en digitalisering”, horen we van Stijn Couvreur, nu nog voorzitter van de Jaarbeurs. Nu nog, want de editie van 2024 wordt meteen zijn laatste. Hij geeft de fakkel door aan Bruno Stragier die ook het voorzitterschap over de Bouwbeurs op zich zal nemen in opvolging van Jan Develtere. “We kiezen voor een nieuw overkoepelend bestuur voor onze twee beurzen, maar ook met de ambitie om er nog meer toe te voegen en zo voor een hoger niveau te gaan.”

“Een eerste beslissing is het afvoeren van de naam Jaarbeurs. Voortaan spreken we van Living Today, waarbij we het oubollige karakter achter ons willen laten. Het wordt een lifestylebeurs waarbij we voor twee weekends kiezen in plaats van een periode van elf dagen aan een stuk. We merken in het huidig beurslandschap dat zo’n lange periode niet voor elke standhouder evident is, daarom dat we deze beslissing genomen hebben. Pas op, we hebben misschien een nieuwe naam en ook een nieuw logo, maar de beurs zal niet helemaal anders zijn. De succesvolle elementen nemen we mee, net zoals alle huidige standhouders welkom blijven. We willen ook gewoon aandacht hebben voor wat er op vandaag leeft. En lifestyle is daarbij iets dat vaak naar voor komt. We leggen de focus op hedendaags, lifestyle, woning, voeding, kunst, toerisme, enz.” De eerstvolgende editie zal dus op 2, 3,4, 8, 9 en 10 november plaatsvinden in Expo Roeselare. “Ter compensatie van de mindere dagen kiezen we voor langere openingsuren, van 10 tot 18 uur.”

Nieuwe beurs

“Ook in november hebben we meteen een nieuwe beurs”, horen we van Bruno Stragier. “In Brugge is er ‘Interieur & Bouw’, een beurs voor het hoger segment met nadruk op alles wat met interieur en bouwen te maken heeft. We hebben daar voor het BMCC als locatie gekozen.” Niet toevallig! “Je had een bouwbeurs in Brugge, maar die is weggevallen”, horen we van Charlotte Schaeck van het BMCC. “We merken dat de vraag naar dergelijke beurs in het noorden van de provincie erg groot is. Interieur & Bouw komt op het juiste moment.” (Thomas Dubois)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier