Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.
Vlaskaaskoekjes, rillette van konijn met toast,
gegrilde bloemkool met handgepelde garnalen en gerookte haringeitjes, dij van zwartpootkip… Chef Felix Francois en partner Nel van Het Vliegend Tapijt in Marke nemen je in maart mee op een onvergetelijke culinaire takeaway-excursie. Wekelijks ontdek je voor 55 euro een vijfgangenmenu met seizoensgebonden producten van lokale producenten. Bestellen voor woensdagavond 22 uur.
Het Vliegend Tapijt, Pottelberg 189 in Marke. Info op www.
Smaakfestijn
De Michelingids 2021 gidst je net buiten Brugge richting Bistro Rombaux. Waar chef Pieter-Jan Rombaux lokale gerechten op een tijdelijke takeawaykaart aanbiedt. Noordzeegerechten met skrei of zeebaars, aspergesoep of een smaakfestijn met
Mechelse koekoek? Vegetarische alternatieven zijn mogelijk op aanvraag. Bestellen voor donderdag.
Bistro Rombaux, Moerkerkse Steenweg 139 in Sint-Kruis (Brugge). Info op www.
Borrelende biertjes
Een culinaire biertrip? Dat kan bij het Botteltje, een begrip in Oostende. De weekendtakeaway serveert gerechten waarin -vanzelfsprekend
Botteltje, Louisastraat 19 in Oostende. Info op www.botteltje.be
Heerlijke hopscheuten
In het kasteelpark van Poperinge kan je bij charmehotel Manoir Ogygia terecht voor een tijdelijk afhaalmenu. Op de kaart: vijf gangen voor 50 euro, met onder meer gerookte paling, lotte met Keikoppenkaas en groene kruiden of Belgisch witblauw. Liefhebbers van hopscheuten ontdekken met een surplus van 20 euro een rijkelijk menu waarbij elk gerecht in de mix gaat met het genot van exclusieve rauwe,
gepocheerde of gebakken hopscheuten.
Manoir Ogygia, Veurnestraat 108 in Poperinge. Info op www.ogygia.be
Klassiekers aan zee
Brasserie Schildia in Knokke-Heist laat je proeven van de Frans-Belgische keuken. Chef Patrick De Breuker heeft wekelijks een afhaalkaart met een ruime keuze. Je kan kiezen voor Noordzeeklassiekers als bouillabaisse en tarbot of Vlaamse
klassiekers als parelhoen en stoofvlees van Belgisch witblauw.
Schildia, Zeedijk 250 in Knokke-Heist. Info op www.
Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .
Lekker
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier