Vijf afhaaltips van het Lekkere Westen

Felix Francois en Nel van Het Vliegend Tapijt.© Westtoer
Felix Francois en Nel van Het Vliegend Tapijt.© Westtoer
Goedele Verrecas

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.

Vlaskaaskoekjes, rillette van konijn met toast,

gegrilde bloemkool met handgepelde garnalen en gerookte haringeitjes, dij van zwartpootkip… Chef Felix Francois en partner Nel van Het Vliegend Tapijt in Marke nemen je in maart mee op een onvergetelijke culinaire takeaway-excursie. Wekelijks ontdek je voor 55 euro een vijfgangenmenu met seizoensgebonden producten van lokale producenten. Bestellen voor woensdagavond 22 uur.

Het Vliegend Tapijt, Pottelberg 189 in Marke. Info op www.hetvliegendtapijt.be .

Smaakfestijn

Pieter-Jan Rombaux.© Westtoer
Pieter-Jan Rombaux.© Westtoer

De Michelingids 2021 gidst je net buiten Brugge richting Bistro Rombaux. Waar chef Pieter-Jan Rombaux lokale gerechten op een tijdelijke takeawaykaart aanbiedt. Noordzeegerechten met skrei of zeebaars, aspergesoep of een smaakfestijn met

Mechelse koekoek? Vegetarische alternatieven zijn mogelijk op aanvraag. Bestellen voor donderdag.

Bistro Rombaux, Moerkerkse Steenweg 139 in Sint-Kruis (Brugge). Info op www.bistrorombaux.be .

Borrelende biertjes

James Desimpelaere van Botteltje.© Westtoer
James Desimpelaere van Botteltje.© Westtoer

Een culinaire biertrip? Dat kan bij het Botteltje, een begrip in Oostende. De weekendtakeaway serveert gerechten waarin -vanzelfsprekend het juiste bier verwerkt is. Een Oostends vispannetje met Omer, zacht gegaarde varkenswangetjes met Keyte Dobbel-Tripel, konijn met bruin bier… Of geniet van een van de bierboxen of het trappistenplateau. Online bestellen voor donderdagavond.

Botteltje, Louisastraat 19 in Oostende. Info op www.botteltje.be

Heerlijke hopscheuten

Kris Pollentier van Manoir Ogygia.©Westtoer
Kris Pollentier van Manoir Ogygia.©Westtoer

In het kasteelpark van Poperinge kan je bij charmehotel Manoir Ogygia terecht voor een tijdelijk afhaalmenu. Op de kaart: vijf gangen voor 50 euro, met onder meer gerookte paling, lotte met Keikoppenkaas en groene kruiden of Belgisch witblauw. Liefhebbers van hopscheuten ontdekken met een surplus van 20 euro een rijkelijk menu waarbij elk gerecht in de mix gaat met het genot van exclusieve rauwe,

gepocheerde of gebakken hopscheuten.

Manoir Ogygia, Veurnestraat 108 in Poperinge. Info op www.ogygia.be

Klassiekers aan zee

Chef Patrick De Breuker van Schildia.©Westtoer
Chef Patrick De Breuker van Schildia.©Westtoer

Brasserie Schildia in Knokke-Heist laat je proeven van de Frans-Belgische keuken. Chef Patrick De Breuker heeft wekelijks een afhaalkaart met een ruime keuze. Je kan kiezen voor Noordzeeklassiekers als bouillabaisse en tarbot of Vlaamse

klassiekers als parelhoen en stoofvlees van Belgisch witblauw.

Schildia, Zeedijk 250 in Knokke-Heist. Info op www.schildia.be

Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .