Fit-date (72): Gezonde tussendoortjes

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood , #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Er is meer nodig om je fit te voelen dan voldoende sporten en gezond eten. Zoals tussendoortjes. Die worden maar al te vaak verwaarloosd.

– Meteen een misverstand rechtzetten. Een fruitslaatje, maaltijdrestjes of boterhammen zijn geen tussendoortjes. De porties zijn vaak te groot en in het geval van fruitsla zit het boordevol koolhydraten.

– Houd de hoeveelheid suiker onder de 6 gram per portie en probeer eiwitrijk te denken. Met wat nootjes, natuuryoghurt met rode vruchten of een kop soep zal je een voldaan gevoel hebben en is je lichaam meteen gevoed.

– Een snack mag maar moet niet. Wanneer je de periode tussen twee maaltijden kunt overbruggen, fris blijft in je hoofd, geen honger hebt en goed kunt bewegen, kan je perfect zonder. Zorg er wel voor dat je altijd gezonde snacks in huis hebt, zeker wanneer je een dagje de baan op moet, want dan is de verleiding naar een ongezonde snack pas echt groot.

Work-out van de week

Oefening 1

Vanuit pomphouding ga je afwisselend je linker- en rechterbeen liften. Houd je schouders en core onder spanning.

Oefening 2

Vanuit pomphouding roteer je je borst naar buiten en strek je één arm in de lucht. Let goed op je balans.

Oefening 3

Kom in een pike staan met je benen en armen gestrekt. Vanuit die positie tik je afwisselend met je rechter- en linkerhand tegen je linker- en rechtervoet, in een gekruiste coördinatie dus.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.