Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Kuurne

Het Kuurnse familiebedrijf Kjure van de familie Maelfait verspreidt foodautomaten over Vlaanderen en Brussel. Elke dag worden ze gevuld met verse en gezonde afhaalgerechten en maaltijdsalades. Het startschot om de zorgsector te veroveren met foodautomaten werd gegeven in het AZ Maria Middelares in Gent. Gisteren werd de eerste automaat op West-Vlaamse zorgbodem gelanceerd te Brugge.

Vanaf dinsdag 7 april opent het recyclagepark van Kuurne opnieuw haar deuren. Om te voorkomen dat een verkeersinfarct voor de poorten van het recyclagepark ontstaat voert de gemeente Kuurne echter een afsprakensysteem in waardoor bezoekers gespreid een bezoek kunnen brengen.

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Op vrijdag 3 april verschijnt het nieuwe album Horen Zien Zingen van zanger, tv- (Ment) én radiopresentator (Radio 2 West-Vlaanderen) Herbert Verhaeghe uit Kuurne. Normaal ging dat gepaard met een feestelijke albumvoorstelling en verjaardagsshow - Herbert werd 46 op maandag 30 maart) op zondag 4 april in Salons Mantovani in Oudenaarde, maar door de huidige corona-omstandigheden heeft Herbert deze plannen helaas moeten opbergen. Uit het nieuwe album werden eerder al de nummers De Radio en Dans met mij als single uitgebracht. Binnenkort volgt er nog een derde single Vanavond uit met jou. "Al mijn nummers ontstonden voor de coronacrisis, maar iedereen zal van mijn nieuwe liedjes dubbel en dik genieten nà de coronacrisis, zoals Vanavond uit met jou of Wereldreis", zegt Herbert.

Nora en Nina uit Passendale, Jitske uit De Haan, Victor uit Kuurne en Mauro uit Sint-Eloois-Winkel keken er al maanden naar uit. Toch zullen ze nog wat langer geduld moeten hebben vooraleer ze hun eerste communie, vormsel of lentefeest zullen kunnen vieren. De kleren zullen wellicht niet meer passen. Op de cadeautjes wordt het nog even wachten. Er is de ontgoocheling, maar nog meer het gemis van de vriendjes

Thomas Demuynck en Bénédicte Soens, zaakvoerders van Vleesgroothandel Demuynck Christophe uit de Noordlaan in Kuurne, hebben woensdagmiddag een gulle schenking gedaan aan de Kortrijkse zorggroep Heilig Hart. Maar liefst 3.000 wegwerpschorten, 8.000 handschoenen en 8.000 plastic mouwen worden eerstdaags naar het woonzorgcentrum, assistentiewoningen en andere centra van Heilig Hart gebracht.

Hannah Van Ongevalle, Jurgen Nobels, Hannes Desmedt en Lou Claessens behoren tot de top van het bartenden en cocktailshaken in België. Vandaag lanceerde het viertal met Cocktail Maison een heel nieuw concept: online bestelde cocktails die je thuis in geen tijd perfect kan serveren.

Exacte cijfers wil politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) niet kwijt. "Maar het gaat wel degelijk om verschillende inbreuken", aldus woordvoerder Thomas Detavernier. "Eens we die vast stellen wordt er onmiddellijk geverbaliseerd.

Een 61-jarige vrouw uit Harelbeke moet zich laten behandelen voor haar drang om te stelen. Dat besliste de rechter in Kortrijk nadat ze op 27 november 2018 betrapt werd op een diefstal in het Ring Shopping Center in Kuurne. In dat geval blijft haar celstraf van 8 maanden en een boete van 800 euro voorwaardelijk.

Francis Benoit, de burgemeester van Kuurne, leest elke zondagavond voor uit zijn zelfgeschreven Cor & Ona-verhaal. Op die manier wil hij het virus op kindermaat benaderen zodat ook de kleinsten onder ons begrijpen wat er aan de hand is.

Het Kuurns familiebedrijf Kjure van de familie Maelfait verspreidt foodautomaten over Vlaanderen en Brussel. Elke dag worden ze gevuld met verse en gezonde afhaalgerechten en maaltijdsalades. Het startschot om de zorgsector te veroveren met foodautomaten werd gegeven in het AZ Maria Middelares in Gent.