“Ik voelde de bui al hangen”: exit voor Veurnaar Bram Dutoit (38) in VTM-programma Het Onbekende

Bram Dutoit moest Het Onbekende verlaten na zes afleveringen. © VTM
Anton Peene Reporter

Tijdens de zesde aflevering van het psychologisch en avontuurlijk realityprogramma Het Onbekende moest Bram Dutoit ‘team rood’ verlaten. De Veurnse wijkagent werd weggestemd door ‘team groen’.

Naast Bram telde Het Onbekende nog twee West-Vlamingen. Grieko Verschelde uit Kuurne en Davy Callens uit Ieper. Grieko moest eerder al het spel verlaten en maandagavond was het de beurt aan Bram. “Het andere team koos voor de bekende weg bij de eliminatie. De onbekende weg was ditmaal dat ze ook nog iemand van het andere team mochten weg stemmen”, vertelt Bram. “Toen ik dat hoorde, voelde ik de bui al hangen. Mocht de bal in het kamp liggen van het andere team, dan zouden ze Grieko of mij naar huis stemmen. Grieko was echter al naar huis, dus bleef ik als enige optie over.”

Uit de bocht

En zo stopte het na zes afleveringen voor Bram, die samen met zijn gezin naar zijn laatste aflevering keek. “Ik heb niet echt iets met auto’s, maar het was wel een fijne ervaring om te mogen racen. Het is spijtig dat Davy uit de bocht vloog, anders konden wij de bekende weg kiezen. Hij wist nochtans dat het een verraderlijke passage was, want ook de productie verloor daar de controle.”

Niet op bosklassen

Bram probeerde tijdens de raceproef nog op tegenkandidate Evelien haar gemoed te spelen. “Ik kon maar proberen. Het maakt ook deel uit van het spel. We waren daar niet op bosklassen, hé. Soms moet je de kijker ook iets gunnen. Ik vond dat verschillende kandidaten te voorzichtig waren en daarom dat ik ook afscheid nam met de quote dat er enkel nog grijze muizen in het spel zitten.”

Bagger op social media

Intussen is Bram een halve BV geworden. “In Veurne was ik al vrij bekend door mijn job en nu krijg ik heel vaak reacties van tv-kijkend Vlaanderen. De reacties in mijn gezicht zijn positief. Ze zeggen vaak dat ik Veurne op de kaart gezet heb. Afgelopen weekend was ik op een voetbaltornooi in Snaaskerke en ook daar werd ik aangesproken op mijn deelname. Op social media kan het er soms harder aan toe gaan en daar krijg ik soms bagger over mij heen”, aldus Bram, die terugblikt op een onvergetelijk avontuur. “We zijn allemaal winnaars, want we mogen van geluk spreken dat we überhaupt mochten meedoen. Had je me vooraf gezegd dat ik zes afleveringen zou meedoen: ik had meteen getekend. Je moet namelijk veel geluk hebben met al die onvoorspelbare wendingen. Met Grieko, Lotte en Loic heb ik nog regelmatig contact, zij zijn vrienden geworden.” (API)

Bekijk de afleveringen van Het Onbekende op Streamz, VTM of VTM GO. Op VTM kan je elke maandagavond kijken om 20.40 uur.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier