Diana (92) valt als tweede af in Homo Universalis: “Trots op mezelf”

Het bord met nummer 99 heeft een mooi plekje gekregen in de kamer van Diana. © Joke Couvreur
Lara Merlevede
Lara Merlevede Stagiair KW

Haar deelname aan Homo Universalis was voor de 92-jarige Diana Boudin uit Kuurne dan toch van korte duur. Na de tweede opdracht viel helaas het doek voor Diana. Met haar 92 lentes is ze de enige deelnemer in de geschiedenis van het programma die ouder is dan 90 jaar.

Het heeft niet mogen zijn. Diana viel bij de tweede opdracht van het nieuwe seizoen van Homo Universalis af. Bij de eerste opdracht moesten de deelnemers zo snel mogelijk de lucht uit een opgeblazen strandbal duwen en hem in een koker stoppen. Diana kreeg daarbij de hulp van mede West-Vlaming Georges Vermeersch (68), die tegelijk zijn eigen bal en die van Diana plat aan het duwen was.

“Principieel wilde ik niet dat ze er als eerste uit was. Ik heb twee strandballen gelost, maar ik ben ook niet meer van de jongste”, lachte reddende engel Georges. Daarvoor kreeg hij een welverdiende kus op zijn wang van Diana. “Ik ben versleten”, vertelt Diana na de opdracht. Na die eerste opdracht eindigde het verhaal voor de 20-jarige student Flavio, die zijn platgedrukte bal niet in de koker kreeg.

Papiertape

Nieuw dit jaar is dat de kandidaten tussen de opdrachten door ook een opdracht kregen. Wie aan het einde van de aflevering het minste aantal origami kraanvogels uit papier kon maken, moest het spel verlaten. Maar zo ver kwam het niet voor Diana. Zij viel helaas bij het tweede spel af. De kandidaten moesten zo snel mogelijk een hele rol papiertape over een ovenwant draaien. Diana was de traagste, waardoor ze het spel moest verlaten.

“Ik vind het niet zo erg, want ik heb het toch maar weten vol te houden. Ik mag trots zijn op mezelf”, was haar reactie na de opdracht. Naar gewoonte kreeg ze een bord mee, met daarop het nummer 99, en verliet ze onder luid applaus de zaal. “Nooit te oud om te leren, is duidelijk een leugen. Tot nooit meer”, klonk het door de luidsprekers.

‘Homo Universalis’ is elke zaterdag te zien om 20:45 uur op VRT1.